Ramazan ayı boyunca farklı iftar sofralarında Karşıyakalılarla bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi bu kez, kentin farklı dini ve siyasi temsilcileriyle hoşgörü sofrasında buluştu. Mavişehir'de bulunan Kent Konsept Mutfak'taki davete; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, Kaymakam Sadettin Yücel, Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı Kazım Arapoğlu, semavi dinlerin Karşıyaka'daki temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı. Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun'un duasıyla açılan iftarda, konuklara hurma, çorba, et sote ve tatlı ikram edildi.

Tüm konuklarını restoran girişinde karşılayan Başkan Akpınar, "Dünyaya bakışımız, siyasi görüşümüz, parti ya da örgütlerimiz farklı olsa da, bizi buluşturan ortak değerler vardır. Bu değerler memleketimizdir, cumhuriyetimizdir ve nihayet Karşıyaka'dır. Bugün seçilmişiyle, atanmışıyla, el birliğiyle Karşıyaka'mız için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız mirasa, hızla yenilerini ekliyor ve takdirle karşılanıyorsak, bu sonuçlarda hepinizin ve hepimizin emeği vardır. Bugün bu sofrada, farklı dinlerden, farklı düşüncelerden misafirleri ağırlamak da Karşıyaka'nın farkı diye düşünüyorum. Dualarımızın kabul olmasını diliyorum" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise "Bu sofrada hep birlikte olmak bizler için çok önemlidir. Ramazan ayı, dostluk ve dayanışma duygularının pekiştirileceği bir aydır. Bu ramazan ve her ramazan sloganı eşliğinde Karşıyakamızdan dünyaya, dostluk, kardeşlik, barış ve huzur mesajını en güzel şekilde vermiş olduk" diye konuştu. 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi