Sardunya, ateş ve petunya gibi rengarenk çiçekler, yaz ayları boyunca Karşıyaka’nın park ve sokaklarına güzellik katacak.

ÜRETİCİYE DESTEK, KENTE RENK 

Yılın her döneminde kenti bitkilerle güzelleştirirken üreticilere de destek olan Karşıyaka Belediyesi, bu yaz için Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden 335 bin adet çiçek alımı yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu hafta itibariyle çiçekleri toprakla buluşturmaya başladı.

PARKLARDA RENK CÜMBÜŞÜ

Petunya, kadife, sardunya, ipek, pervane, ateş, madalyon ve zinya çiçekleriyle sokaklara canlılık getiren renk cümbüşü, Karşıyakalıların da beğenisini kazandı. İlçe genelindeki parklar ve muhtelif alanlarda devam eden çiçeklendirme çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞECEK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kooperatiflerden satın aldığımız çiçeklerle hem kentimizi süslüyor hem de üreticilere destek oluyoruz. Bu yaz da Bayındır’ın çiçekleriyle, mevsimin renkleri ve canlılığı parklarımıza yansıyacak. Yaşadığımız çevreyi güzelleştirmenin insanlara mutluluk getirdiği inancıyla, Karşıyakamızı çiçek bahçesine dönüştüreceğiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi