Karşıyaka Belediye Meclisi olağan toplantısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü unutulmadı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanlık ettiği toplantıda belediye meclis üyeleri, üzerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliği ile ilgili sözlerin yazılı olduğu dövizleri havaya kaldırarak farkındalık yarattı.Karşıyaka Belediye Meclisi’nde olağan gündem konuları, tartışıldı komisyonlardan gelen önergeler oylamaya sunuldu.

Oylamanın ardından meclis üyesi, belediye meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitiliği Komisyonu Başkanı Şevket Balla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bir konuşma gerçekleştirdi. Balla, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür. Biz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak arkadaşlarımızla birlikte bir eylem yapmak ve sesimizi çıkarmak istiyoruz. Bugün bir farkındalık yaratmak açısından. Tüm dünyadaki kadınlar için Dünya Kadınlar Günü'nde ses çıkartmamız gerekiyor.  Türkiye'de kadınlara hakları 1934 yılında verildi. Bunların burada kalmaması lazım, daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Bir şeyleri fark ettirmemiz gerekiyor. Bu günler şiddet günü değil emek günü. Bunu fark edebilirsek kadınlara daha fazla değer vermiş olacağız. Kadınlar ve şiddet asla yan yana olmamalı. Bundan dolayı 8 Mart Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için birkaç pankart kaldırmak istiyoruz" diye konuştu. Balla'nın açıklamasının ardından ise Karşıyaka Belediyesi Meclis üyelerinin tamamı ellerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan  pankartları kaldırdı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Oylamanın ardından dilek ve temenniler kısmında, Bitlis’te meydana gelen helikopter  kazasında yaşamını yitiren şehitler anıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Gerçekten çok üzgünüz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağolsun. Benzeri felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz. Üst üste geçtiğimiz haftalarda çok acı haberler aldık. Hayatını kaybeden tüm evlatlarımız bizim canımız ciğerimiz. Onlara zarar veren herkes de bizim düşmanımızdır. Ailelerinin bu acı olay sonrası bizimde ailemiz olduklarını bilmelerini isterim” dedi.

Editör: Haber Merkezi