Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hasta olan vatandaşların sayısı artmaya devam ederken yeni önlemler de peş peşe gelmeye devam ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yaptığı video açıklama ile ilçede alınan yeni tedbirleri duyurdu. Tugay, belediyenin düzenlemiş olduğu kurs, ders, toplantı, kültür faaliyeti gibi etkinliklerin ve sosyal tesislerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Cemil Tugay’ın açıklamaları şöyle;

Maalesef son haftalar pandemi nedeniyle hasta olan vatandaşlarımızda sayıca artış bulunuyor. Hastaneler hasta sayısı olarak çok yoğunlaştı. Biz de belediye olarak ek önlemler aldık. Bugün itibari ile belediyenin düzenlemiş olduğu faaliyetlerin pek çoğunu durdurduk. Kurslar, dersler, toplantılar, kültürel faaliyetler, spor faaliyetleri.

Sosyal tesislerimizin faaliyetlerini durdurduk. Bundan sonra personelimiz belediye binası içinde dönüşümlü çalışacak aynı zamanda sürekli maske takılacak, vatandaşın giriş çıkışı da daha kontrollü olacak. Bizden hizmet alan vatanandaşlarımızın mağdur olmaması için yapıyoruz bunu. Bütün Türkiye’de sağlık hizmetleri önemli sıkıntılar yaşıyor. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz, kapalı ortamlarda uzun süre kalmamaya dikkat etmemeliyiz. Gerekli önemleri alırsak en az hasarla atlatacağız. Lütfen hem kendiniz ve hem de sevdikleriniz için kurallara uymaya dikkat edin.

Editör: Haber Merkezi