3. Lig’de Play-Off bileti alamayan ve bir kez daha taraftarlarını hüsrana oturan Karşıyaka’da tribün liderlerinden Altar Toker, kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı'ya bir çağrıda bulundu. Karşıyakalı iş adamlarından oluşan bir grubun 20 milyon TL’lik transfer yasağını kaldırma sözü ile yönetime talip olduğunu söyleyen Toker, Büyükkarcı’ya ’20 milyonluk transfer yasağını kaldırıp üstüne takviye yapacak birileri varsa koltuğu devrederim’ sözlerini hatırlattı.

Altar Toker şu ifadeleri kullandı: "Eğer yasağı kaldıracağız, devam edeceğiz derseniz biz yokuz. Siz ekibinizle beraber yoksanız hepsi Karşıyakalı iş adamlarından oluşan güçlü bir yönetim var. Transfer yasağını kaldıracağız. Bunun için gerekli bütçe var. Sayın Büyükkarcı isterse o parayı buradan canlı yayından kendisine gösterebilirim. Kulüp başkanı Büyükkarcı camianın önünde buna cevap vermelidir. Yaşar Holding kendi basketbol yönetimini kurabilir. Biz yine Pınar olarak devam etmek istiyoruz. Yaşar ailesi bizim gerçeğimizdir. Başkanın ağzından çıkacak lafı bekliyoruz. Bu arma yere düşmez." Öte yandan Toker, Voleybol Şube Başkanı Serkan Ergüven'in 500 bin TL, sportif direktör Atilla Güneş'in ise 248 bin TL alacağına karşılık kulübe temlik koyduğunu söyledi.

KONGREDE HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKER!

Pınar Teke ile Gün Doğdu programının konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise yaşanan tartışmalara, ‘Yarın öbür gün bir kongre olur herkes kendi eteğindeki taşları döker’ dedi.

Son dönemde Karşıyaka Spor Kulübü yönetimi ve tribün liderleri arasında yaşanan tartışmalara dâhil olamayacağını belirten Başkan Tugay, “Kulübün gelirleri artısın giderleri azalsın diye elimizden geleni yapıyoruz. Tribün liderleri ile kulüp yöneticileri arasında yaşanan tartışma ile ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Ama yarın öbür gün bir kongre olur herkes kendi eteğindeki taşları döker. Benim dâhil olabileceğim bir tartışma değil. Kulüp yönetimiyle ilgili bir eleştirim, önerim yok. Bir dönem bir iki davranıştan dolayı eleştirdim ve araya da soğukluk girdi ama bunu düzelttik. Karşıyaka, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biridir. Bu kadar değerli bir kulübün takımını şikeciler diye yuhalatacak söylem içinde olmamalısınız. Biraz daha sakin ve yerinde konuşmak lazım. Tertemiz sporcular var. Herkesi zan altında bırakacak söylemlerden kaçınmak gerekir. Stat konusunda gelişme yok. Bakan beyin önünde ve ihalesinin yapılabilmesi için bir şey söylemesini bekliyoruz. İki dudağının arasında. Söylemezse de ona göre bir çözüm bulacağız” diye konuştu.