Karşıyaka Belediyesi, Vecdi Altay Çocuk Kulübü bünyesinde başlattığı Bir Çocuk Bin Gülüş projesi ile ihtiyaç sahibi bin çocuğa destek sağladı. Çevre mühendisi Melike Özdemir, Fitöz İnşaat ve Disegno Mimarlık’ın destekleriyle gerçekleşen projenin tanıtımı, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Engin Koyuncu konseri ile yapıldı. Etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Projeye katkı sağlamak isteyenlerin Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü’ne başvurması için çağrı yapıldı.

BİN ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ

Proje kapsamında, Çocuk Kulübü tarafından ilçenin dezavantajlı bölgelerindeki okullarla iletişime geçildi ve çocukların ihtiyaçları belirlendi. Çeşitli firmalar ve hayırseverlerin destekleriyle; bot, kazak, battaniye, beslenme, erzak ve kırtasiye paketleri gibi farklı kalemlerde malzemeler temin edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü ile İzmir İl Halk Kütüphanesi’nin de birtakım eksiklikleri giderildi.

“BİR ÇOCUK, BİN GÜLÜŞ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bugün güzel bir projeyle daha sizlerle birlikteyiz. Yerel yöneticilikteki temel felsefemiz çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamaktır. Çünkü bir çocuğun gülümsemesi, dünyanın en güzel şeyidir. Bir çocuk gülümsemesi bu ülkede barışı, dostluğu ve dayanışmayı getirecektir. Bir yüreğe dokunmanın, hele ki bir çocuğu gülümsetmenin hiç de zor olmadığını biliyoruz. Bu projeyle el ele vererek evlatlarımızın gülüşlerini hep birlikte çoğaltacağız.  Destek veren tüm kuruluşlara ve Karşıyakalılara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi