İZ GAZETE- Karşıyaka Belediyesi ekim ayı olağan ikinci birleşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında gündem; bir önceki oturumda oy birliğiyle kabul edilen Cumhuriyet Mahallesi planları oldu. 

‘İFTİRA VE KARALAMA’ ÇIKIŞI

Cumhuriyet Mahallesi planları hakkında sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliği hakkında konuşan Başkan Cemil Tugay, “Mevcut imar kanuna göre plan yaptıktan sonra olayla ilgili vatandaşların bazı itirazları oldu ve bizler de itirazlarına karşı yeniden revizyon yaptık ve daha fazla emsal verdik. Bu plan hukuken bozulur diye düşünerekten bölgede ayrı ayrı çalışmalar yaptık. Hem emsal hem de yükseklik izni verdik. Büyükşehir’de ve mahkemelerde görüşülerek kararın kesinleşip kesinleşmeyeceği belli olacak. Birilerinin sadece iftira, karalama amaçlı ve siyasi rant içeren dedikodudan ibaret, bilgisizce yorumları bizim bu planı yapmamızı kolaylaştırmıyor. Biz ne yaparsak yapalım bu arkadaşlara yaranamıyoruz. Biz sorunu çözmeyi amaçlıyoruz, plan kararları ile ilgili bugüne kadar belediyeye gelerek bilgi almak isteyen yüzlerce vatandaşa bilgi verdik, vermeye de devam edeceğiz. Gerekirse toplantı da düzenlenip bu bilgilendirmeler yapılır. Ben burada görevimi yapmanın peşindeyim. Bu yalanların boşa çıktığını herkes görecek, provokasyondan yana değiliz. Biz belirgin bir emsal verdik ama karar daha kesinleşmedi, süreç devam ediyor. Belediyenin kapısı herkese açık. Ama kargaşa yaratılmış bir ortamda bir şeyleri anlatmak biraz zor oluyor” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLARI KIŞKIRTMAK HOŞ DEĞİL’

Başkan Tugay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu insanların kim olduğunu siz de biliyorsunuz. İnsanları yalanla yanlışla kışkırtmak hoş değil. Mağdur olan çok insan var. Emsaller ve inşaat hakları arttırıldı ama Büyükşehir süreci, itirazlar, mahkeme süreci var. Bu süreçleri ne kadar hızlı bir şekilde çözersek, kentsel dönüşüme de o kadar hızlı başlarız. Ağız dalaşına harcayacak zamanımız yok. Bizim asla insanımıza karşı başımızı eğdirecek bir kararımız olmamıştır, olamaz da. Kimin yalan söylediği ortaya çıkacak.”

Editör: Haber Merkezi