Engelli bireylerin sosyal yaşamda daha aktif olarak yer almasını istediklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Görme engeli olan bir kişinin günlük hayatta her zaman bu imkanlarda bir film izleme şansı ne yazık ki yok. Düzenlediğimiz etkinlikle görme engelli vatandaşlarımıza bu imkanı sunmak istedik, çok güzel geri dönüşler aldık. Aralarında, hayatlarında ilk defa böyle bir tecrübe edindiklerini belirtenler oldu. Bundan dolayı da çok mutlu olduk. Engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz” dedi.

KESİNTİSİZ SİNEMA

Etkinlikte İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görmeyenler Bölümü adına Yasemin Yazar ile görme engellileri temsilen gönüllü öğretmen Gündüz Özsoy da hazır bulundu. Gündüz Özsoy, sinemada sesli betimleme hakkında; filmin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin, diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılması olduğunu ifade ederek, “Bu sayede görme engelliler kesintisiz film keyfi yaşıyor. Uygulamada, anlatıcı ses, ortamı ve oyuncuları ayrıntılarıyla tasvir ediyor. Böylece görme engelliler de filme ilişkin bilgilere diğer sinema izleyicileri kadar sahip oluyor ve bundan keyif alıyor” diye konuştu.

Toprağın Çocukları filmini çok beğendiklerini belirten görme engelli konuklar da etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi