Karşıyaka Belediyesi kuruluşu Kent A.Ş. tarafından organize edilen Yamanlar Köy Şenliği, Karşıyaka ve İzmir’in dört bir yanından gelen yüzlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gün boyunca tüm konukları sıcak ev sahipliği ile karşılayan Yamanlar halkı, tarlalarında yetiştirdikleri domates gibi yerel ürünleri ve doğal gıdaları ziyaretçilere sundu. Kooperatifler, mahalle merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin açtığı el emeği stantları da şenlik süresince konuklarını ağırladı. Kent A.Ş. ise gün boyunca kafeterya hizmeti verdi.

DANS, TİYATRO, KONSER

Şenliğin kültür ve sanat etkinlikleri, öğle saatlerinde Karşıyaka Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ile başladı. Ardından ‘Palavracılar Atışması’ ile süren şenlik coşkusu; Pozitif Kumpanya Sahne Sanatları Topluluğu, İzmir Halk Tiyatrosu ve Ahura Ritim Topluluğu’nun gösterileriyle tüm güne yayıldı. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi’nin organizasyonuyla, çocuklara özel pek çok etkinliğe imza atıldı. Organizasyonun finalini ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) yaptı. Orkestra, köy meydanında kurulan sahnede, konuklara unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Şenliğe eşi Öznur Tugay, oğlu Emre Tugay ve kızı Alya Tugay ile birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da gün boyunca Yamanlar halkının ve ziyaretçilerin coşkusuna ortak oldu.

'DEVAMI GELECEK'

Yamanlar Köy Şenliği’nin gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duydukların söyleyen Tugay “Çok değerli Yamanlar halkına, şenliğimize emek veren ve katılan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanlığı görevine talip olduğumuz zaman, buralarda yaşayan insanların da aynı hizmetleri aynı şekilde alabilmesini sağlamak için yola çıktık. Buradaki insanların da teveccühleri ile bu görevi devraldık. Bundan sonra bize düşen buralarda da var olmaktı, buralara da insanların dikkatini çekmekti. Bizler, Türkiye'nin kalkınmasının tarımsal kalkınma ile de bağlantılı olduğunu düşünen insanlarız. Bunun örneklerini sergilemeye çalışan belediyeleriz. Bizim de köyümüz var ve çok uzak değil. Burada nefes almak güzel vakit geçirmek hepimizin ihtiyacı. Biz de buraya dikkat çekmek istedik. Geniş katılım olduğu için insanlar burada olmaktan keyif alıp memnuniyet duydukları için bizler de çok mutluyuz. Bundan sonraki aylar da yıllarda benzer etkinlikleri de köylerimizde devam ettireceğiz. Köylerimiz daha çağdaş, refah, yüksek gelire sahip yerleşim yerleri olacak. Bizler bu amaçla üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Her sene daha coşkulu, eğlenceli festivaller düzenleyeceğiz. Sizleri yine bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi