İyi Anne-Baba Okulu tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni Karşıyaka Belediyesi Başkanlık toplantı salonunda yapıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, Karşıyaka Belediyesi bürokratları katıldı.

AKPINAR 'ANNE-BABANIN HATASININ TELAFİSİ ZOR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hayat boyu en önemli öğretmenlerin anne ve babalar olduğunu söyledi. Bahçeşehir Uğur Okulları ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri “Ebeveyn Okulu'nun eğitim ve öğretim alanında yepyeni bir kulvar açtığını belirten Akpınar “Çocukluk ve ergenlik dönemini kapsayan 7-14 yaş çocuk ve gençlerimizin anne ve babalarını, evlatları için öğrenmeye çağırıyoruz. Anne ve babalık da bir anlamda meslek. Anne ve babalar 24 saat, yıllık izin kullanmadan, yaşam boyu buna devam ediyor. Çocuklarına daha iyi bir gelişim kazandırmalarına bu okul katkı verecek. Herhangi bir mesleği icra ederken yapılan hatanın telafisi olabiliyor ancak anne ve babalıkta yapılacak hatanın telafisi çok zor, hatta imkansız olabiliyor. Karşıyakalı anne-babalar artık daha donanımlı olacaklar. Karşıyaka Belediyesi ana binası, semt merkezleri, kültür merkezlerinde açılacak okullarda sertifika alabilmek için 8 saat devam zorunluluğu var" dedi.

YÜCEL “A'DAN Z'YE SORULARA YANIT BULACAKLAR"

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise anne ve babalara çocuklarla, kendileriyle, okulla ilgili öğrenmek istedikleri her konuda bilgi verilmesinin hedeflendiğini söyledi. Teknolojinin hızla ilerlediği dünyada anne-babaların çocukları nasıl yönlendirebileceği sorusuyla çok karşılaşıldığını belirten Yüce, okulda bunu da sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Yücel “Aileyi, aile kültürünü korumak aynı zamanda da dünyaya açık bireyler yetiştirmek çok önemli. Velilerin çocuklarıyla ilgili sorulara A'dan Z'ye yanıt vereceğiz. Velilere sosyal medyayı öğreteceğiz. Çocuklara nasıl davranmaları gerektiğini anlatacağız. Teknolojiyi çocuklara ne kadar yaklaştırmaları gerektiği konusunda bilgiler vereceğiz" dedi.

HANGİ DERSLER

Anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen okulda “Sosyal Medya ve Bağımlılık Etkisi", “Aile İçi İletişim", “Ana Baba Tutumları", “Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü" ve “Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam" dersleri verilecek. Okulda “Çocuk Yetiştirmede Anne Baba Tutumları-Temel Alışkanlıkların Kazandırılması", “Aile İçi İletişim, Ailede Disiplin Anlayışı, Çatışma Çözme Becerileri" “Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü", “Dengeli Beslenme ve Hijyen", “Çocukla Nitelikli Zaman Geçirmek- Sosyal Medya ve Bağımlılık Etkisi", “Sınava Hazırlık Süreci", “Ergenlik ve İletişim" konuları işlenecek.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç Dr. Meral Uzun; Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Meral Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Can Ergün, Yrd. Doç. Dr. Esra Mankan'ın vereceği derslerin tamamına katılan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi Sertifikası almaya hak kazanacak. Okul çağında çocuğu olan tüm velilerin katılımına açık ve ücretsiz olacak dersler, 27 Şubat , Cumartesi günü başlayacak. Her veli iki hafta üst üste ya Cumartesi ya da Pazar günü derslere katılarak, toplam 8 saat eğitim alacak. Dersler için ön kayıt, Karşıyaka Belediyesi'nden yapılacak.

FARKINDALIK YARATILACAK

İyi Anne-Baba Okulu ile; anne babaların kendi aralarında rol paylaşımlarını sorgulamalarına yardımcı olmak, aile bireylerinin çocuğun her alandaki gelişimini desteklemelerine etkin katılımlarını sağlamak, aile bireylerine; empati, iletişim ve sorun çözme konusunda beceri kazandırmak, anne-babayı gelişim dönemleri hakkında bilgilendirerek çocuğunun eğitim ve gelişim sürecine dahil etmek, aile içinde sağlıklı bir iletişim için bireylerin sahip olması gereken temel bilgi ve becerilerin farkına varmalarını sağlamak amaçlanıyor.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi