İZ GAZETE- Karşıyaka Belediyesi ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi arasında mesleki denetim ve teknik işbirliğine ilişkin bir protokol imzalandı.

 Protokol, sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma için gerekli olan Harita ve Kadastro Mühendislik hizmetlerinin bilimsel, teknik esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde HKMO İzmir Şubesi ve Karşıyaka Belediyesi arasında teknik iş birliği yapılarak, karşılıklı dayanışma içerisinde kuralları belirlemek, yapı yapılacak parsel ile komşu parsellerin mevcut mülkiyetindeki haklarının korunmasını, yeni mülkiyet ve kullanma haklarının imar, tapu ve kadastro mevzuatlarına uygun eksiksiz bir şekilde kurulmasını sağlamayı hedefliyor.

Protokol, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve HKMO İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca tarafından imzalandı. Toplantıya, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Harita Mühendisi Nilüfer Bakoğlu Aşık, HKMO İzmir Şube 2.Başkanı Azmi Çetiner ve HKMO İzmir Şube Sekreteri Erdem Deniz de katıldı.

Editör: Haber Merkezi