Bornovalı çocuklar bu yaz tatilinde de hem eğlenecek hem de becerilerini geliştirecek. Bornova Belediyesi yaz tatilinin başlamasıyla birlikte çocuklar için yıl boyunca devam eden kursların yaz döneminin de startını verdi. Hobi ve Beceri Edindirme Kursları 18 ayrı branşta açılırken,  spor kursları da 9 farklı branşta hizmet vermeye başlıyor. Yaz dönemi boyunca devam edecek olan kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için kayıtlar devam ediyor.

“Karneyi Getir, Kitabı Götür”

Bornova Belediyesi karnesini alan çocuklara kitap da hediye ediyor. “Karneyi Getir, Kitabı Götür” kampanyası ile 9-23 Haziran tarihleri arasında karnesini Atatürk Kitaplığı’na getirecek olan ilkokul öğrencilerine kitap hediye edilecek. 1. ve 2. sınıf öğrencileri için Musa Çetin ve Eşref Koral’ın 8 kitaptan oluşan tekerlemeceler seti verilirken, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Yunus Bekir Yurdakul’un Çocuklardan Çaldığım Öyküler kitapları dağıtılacak.

5 ayrı merkezde Yaz Hobi Kursları

Belediyenin vatandaşların yaz tatillerini değerlendirmesi amacıyla açtığı Hobi ve Beceri Edindirme Kursları 5 ayrı merkezde gerçekleşecek. Kurslar  bağlama, gitar, piyano, keman, yan flüt, klarnet, çocuk korosu, halk oyunları, bale, latin dansları, seramik, resim, satranç, el sanatları, takı tasarım, zumba, Türk Sanat Müziği ve fotoğrafçılık olmak üzere 18 farklı dalda verilecek. 19 Haziran’da başlayacak olan kurslara son kayıt tarihi ise 15 Haziran. Kayıtlar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonunu arayabiliyor.

Yaz spor okulları başladı

Bornova Belediyesi’nin pek çok branşta ve yaş grubunda verdiği spor kurslarında yaz dönemi başladı. Yıl boyu devam eden kurslarda yaz dönemi için  9 farklı dalda kurs açıldı. Yüzme, basketbol, fotbol, voleybol,hentbol, cimnastik, tekvando, hareket eğitimi ve aerobik-pilates dallarında hizmete başlayan kursların başlangıç tarihi ise 12 Haziran. Eylül ayına kadar devam edecek olan yaz spor kurslarıyla ilgili bilgi almak isteyenler Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 nolu telefonundan yüzme için dahili 3113’ü diğer branşlar için ise dahili 1826 ve 1828’i arayabilir.

Dost Bilim Evi’nde yaz dönemi başlıyor

BELGEM’in 12 Haziran’da başlayacak olan Dost Bilim Evi yaz dönemi etkinlik sınıfları için hazırlıklar tamalandı. Kış döneminde 6 sınıfta 122 öğrenciye hizmet veren Dost Bilim Evi yaz döneminde 25 sınıfla 500 öğrenciye eğitim verecek. Bu sınıflarda 3,4,5 ve 6. Sınıfa geçen öğrenciler yararlanabilecek.  Dost Bilim Evi Mevlana Toplum Bilim Merkezi çatısı altında ise Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek olan Yaz Bilim Sohbetleri ve teleskop gözlemleri yapılacak. Açılacak olan Yaz Bilim Kampları ile de çocuklara keyifli bir tatil yaşatılacak. Ayrıca Belgem’in yaz dönemi 2 ayrı merkezde açılacak olan İngilizce kurslarından 35 sınıfta 850 öğrenci yararlanacak. Kurslar hakkında bilgi almak isteyenler Bornova Belediyesi’nin 999 29 29 numaralı telefonundan dahili 4400 ve 4402’yi arayabilir.

Yaz döneminde Bornova ilçe sınırları içinde bulunan okullardan belirlenen 15‘nin n iç cephe ve dış cephe olmak üzere ihtiyaca göre boyamaları yapılacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın bir eğitim kenti olduğunu belirterek, “Çocuklarımız, öğrencilerimiz bu ülkenin geleceği. Onların iyi yetişmesi için elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz. Yoğun bir eğitim ve öğretim dönemi geçiren çocuklarımız şimdi dinlenme imkanı bulacak. Biz de onlar için çok güzel dinlenme ve imkanları hazırladık. Spor ve hobi kurslarımıza tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Ayrıca BELGEM’in Dost Bilim Evi yaz programlarında da çok eğlenceli etkinlik sınıflarımız olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi