Karabağlar Eğitim Merkezi'ne (KARBEM) gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, derslikleri tek tek dolaşarak öğrencilere ve onları geleceğe hazırlayan öğretmenlere başarı diledi. Merkez ve Aydın Mahallesi'nde bir şubesi bulunan, toplamda ise bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü KARBEM'in kurulma amacının gençlerin eğitimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Selvitopu, kendisinin de işçi ailesinden geldiğini belirterek, "Sizler ne kadar bilgi sahibi olursanız bu ülkeye o ölçüde katkı sağlarsınız. Size her zaman destek olmaya hazırız. Sizler ne kadar başarı olursanız, bizler de aileniz kadar mutlu oluruz" diye konuştu.

Gençlere zamanlarını iyi değerlendirip kendilerini yetiştirmelerini isteyen Selvitopu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğunda en çok önem verdiği konunun eğitim olduğunun altını çizdi. Selvitopu, "Bizler onların sayesinde buradayız. Onlara layık olmaya çalışmalıyız. Aynı azimle o günkü kararlılıkla bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşımalıyız.Bu azim bu kararlılık hepinizde var.Hepinizin gözleri parlıyor. Hepiniz umutla bakıyorsunuz geleceğe. Asla umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bu ülkeyi sizlerle birlikte hep birlikte ilelebet yaşatacağız" ifadesini kullandı.

Başkan Selvitopu konuşmasının ardından dershane bilgi yarışmasında, deneme sınavlarında ve futbol turnuvasında dereceye giren gençlere bisiklet hediye etti. Bu bisikletleri vermenin amacının gençleri başarıya teşvik etmek olduğunu belirten Selvitopu, bundan sonra da dereceye giren gençlere aynı hediyeleri vereceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi