Anma programına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İl Sekreteri Fulya Alçay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Meclis üyeleri, STK Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

‘İnsan Zengini Genel Başkanlarımız Oldu’

Genel Başkanlarımızla gurur duyduk ve gurur duymaya devam ediyoruz diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bülent Ecevit Türk siyasetine gazeteci kimliğiyle girdi gazeteci kimliğiyle yaşadı, şairdi çok güzel şiirleri vardı, çok güzel yazardı, eşine olan sevdasıyla Türkiye’de örnek bir liderdi. Rahşan hanımın hiçbir zaman 50 bin dolarlık çantası olmadı. 100 binlerce kardeşi, dostu yoldaşı vardı. Hep eşinin peşi sıra partiye katkı sağlamak için mücadele etti ama hiçbir zaman ön plana çıkmadı. Bülent ve Rahşan Ecevit tüm birikimlerini kültüre sanata ve kitaba bırakmasını dilerim birileri örnek alır. Hiçbir genel başkanımız parmağında bir yüzükle siyasete girip Karun kadar zengin olmadı. Hangi taşı kaldırırsanız yolsuzluk ve yasaklar çıkıyor. Bizim genel başkanlarımız Numan Kurtulmuş’un dediği gibi ’Karun kadar zengin’ değil ama insan zenginleri. Bülent Ecevit, namusuyla, dürüst, kişilikli ve mütevazı yaşadı. Milliyetçiydi, milliyetçiliğini Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağları’na yazdı. Hem milliyetçi geçinip hem de tank Palet Fabrikası’nı teslim etmedi. Bülent ve Rahşan Ecevit çifti kalbimizde yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Bu park Güzelbahçe’ye ve ülkemize çok yakıştı. Çok duygulandım çok mutlu oldum. Başkanımız Mustafa İnce’ye bu güzel park için teşekkür ediyorum. Bugün ki gibi vefa duygusuyla bir arada olmalıyız. İnsanlar düştüğü ve öldüğü zaman bir arada olmalıyız. Bu anlayışla bu parti iktidar olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Bülent ve Rahşan Ecevit’i saygı ve sevgiyle anıyorum’’ dedi.

‘Yoksulluğa mahkûm edenler unutulacak’

Büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Rahşan Bülent&Ecevit parkımızı Bülent Ecevit’in doğum günü olan 25 Mayıs’ta açmıştık. Güzelbahçe’mizin en güzel mahallelerinden birinde ismini yaşatmak bizler için büyük bir gururdur. İnsanlar görevlerini tamamlayacaklar ama iz bırakmışlar ise onlar hatırlanacaktır. Ama iz bırakmaya çalışıp da milleti yoksulluğa ve yolsuzluğa boğan yöneticiler bir gün gelecek unutulacak. Türk siyasetinin namı değer “Karaoğlan”ı, gazeteci, yazar ve şair Bülent Ecevit’in vefatının üzerinden 15 yıl geçti. Fakat Türk siyasetinde ki izleri hala yerini koruyor. Kıbrıs Barış Harekâtı Bülent Ecevit’in siyasi bir başarısı olarak tarihte yerini alıyor. Bülent Ecevit sadece bir siyasetçi değildi, İyi bir gazeteci, yazar ve şairdi. Siyasetteki nezaket ve inceliğinin altında bu yönlerinin büyük bir payı var. 15. Yılında Bülent Ecevit’i ve eşi Rahşan Ecevit’i rahmetle anıyorum” dedi. Konuşmaların ardından, Ecevit’in anıtına karanfil bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi