Koronavirüs salgını sonrasında örnek bir dayanışma örneği sergilenen Karaburun’da, belediyenin Makrome Kursu katılımcısı kadınlar, maske üretiminden sonra tek kullanımlık sağlıkçı önlüğü dikimine de başladı.
 

İlçeye bağlı üç merkez mahalle ve 13 köyde bulunan yaşlılara el uzatan Karaburun Belediyesi’ne vatandaşlar katkılarıyla destek olurken, belediyenin açtığı Makrome Kursu’nda üretilen maskeler ve tek kullanımlık sağlıkçı önlükleri büyük ilgi görüyor.

'HİÇBİR ZORLAMAMIZ OLMADI'

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, nüfusunun üçte birinden fazlası 65 yaşın üzerinde olan ilçede “Karaburun Evde Kal” sloganıyla yaptıkları çağrıya büyük oranda uyulduğunu belirterek vatandaşlara teşekkür etti.
 

Kösedere ve Eğlenhoca Köyleri’nde açılan Makrome Kursları’ndaki faaliyetlerin geçici süre durmasının ardından iki kurstaki makineleri Eğlenhoca’daki kurs binasında birleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Kursiyer kadınlarımız ‘Başkanım bu mücadelede bizde emeğimizle yer almak istiyoruz’ diyerek, hiçbir zorlamamız olmadan işe koyuldular. İlk aşamada ürettiğimiz maske ve asetatlı maskeler adeta kapışıldı. Üretmeye başladığımız tek kullanımlık önlüklerimizi ise Devlet Hastanemizin çalışanlarına ve 112 Acil’de görev yapan arkadaşlarımıza vereceğiz. Önlüklerimiz, hastanede kullanılan örnekleri ile bire bir aynı olmakla beraber belirlenen standartlara da uygun üretiliyor.” dedi.

Tüm ürünlerde kapasitenin çok üzerinde bir taleple karşılaştıkları bilgisini veren İlkay Girgin Erdoğan, kurs binasının fiziki şartları gereğince izolasyon kurallarını ihmal etmeden sınırlı sayıda kursiyer ile üretim yapmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi