Sürekli işbirliği içinde oldukları Hayvan Hakları Federasyonu ve HAYTAP’a bağlı olarak faaliyet gösteren Karaburun Evsiz Canlılar İçin Derneği tarafından da belediyenin yaptığı çalışmaların incelendiğini belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, can dostlara doğa içinde konforlu bir yaşam alanı sunan barınağın enerjisinin, güneş enerjisinden karşılanabilmesi için yardımseverlere çağrıda bulundu.

Erdoğan, ilçeye bağlı Küçükbahçe Köyü’nde güneş enerjisi santrali kurulması için 300 dönüm orman alanının katledilmesine tepki gösterdiklerini hatırlatarak, “Yenilenebilir enerjiye karşı olmadığımızı; itirazımızın GES ve RES yatırımlarının insana, çevreye, doğaya ve teknik şartlara uygun inşa edilmesi olduğunu pek çok kez ifade ettik.” dedi.

Tamamıyla belediyenin öz kaynakları ile inşa edilen Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, elektrik altyapısı olmayan bir arazide olduğunu kaydeden İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti:

“Doğa ile uyumlu, kimseye zarar vermeyen ve can dostlarımızın ihtiyacını karşılayacak bir santrale hiçbir itirazımız olamaz. Buradan hem hayırsever yurttaşlarımıza hem de yatırımcı şirketlere çağrıda bulunmak istiyorum. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk bilinci ile sizler de can dostlarımızın hayatlarına dokunabilir, onların daha iyi şartlarda barınmalarına katkıda bulunabilirsiniz.”

Editör: Haber Merkezi