Pandemi sürecini değerlendiren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Karaburun İletişim Merkezi’ni geçen haftalarda onu yürürlüğe soktuk. Sokak hayvanları ile ilgili barınma sorunumuz vardı, şu an onu halletmeye çalşıyoruz. Kış nüfusumuz 11 binlerde ama yaz nüfusumuz 160 binleri geçti. Belediye olarak bu pandemi sürecini iyi geçirdik. Bizim bölge halkımızda hiç bu hastalık yoktu ama dışardan gelen ailemizde çıktı, onlar da karantinadaydı. Biz belki de bu durumu radikal kararlarla sağladık. Örneğin ben dışardan hiç pazarcı sokmadım. Zabıtalarımız manavlık yaptı, köyleri dolaştık. Çok da uygun fiyatlara vatandaşın ihtiyacını giderdik. Bir de otobüsçülerle anlaştık ilçeden ile hiç gidiş yoktu yani 1 ay boyunca yolculuk yapılmadı. Belki de bunu fazla dile getirdik. Biz Haziran’da yazlıkçıları alırdık ama bu sene Nisan sonu almaya başladık. İnsanlar kalabalık yerelere gitmiyor daha bakir yerleri tercih ediyorlar. Ancak bölge halkının nüfusu gerçekten çok yaşlı, dikkatli olalım. Lütfen bulduğumuz yerleri bulduğumuz gibi bırakalım” ifadelerini kullandı.

“Benim bölgemde kurs açmıştık, bir ay geçmedi pandemi çıktı. O kurs bizim çok işimize yaradı o kursa gelenler ve gönüllülerimizle maske ürettik” diyen Erdoğan, “İlk dönem bir maske sıkıntısı baş göstermişti. Bütün esnafımıza hala daha maske üretip dağıtıyoruz. Bunları zaten vatandaşımızı korumak istiyorsak yapmak zorundayız. Herkese bir nebze de olsa dokunabildiğimiz sürece dokunmaya çalıştık” dedi.

‘KIZIM DAHA ÖĞRENCİ’

Birçok eleştiri aldığının da hatırlatılması üzerine İlkay Girgin Erdoğan, “Ben Karaburun’u tanıtmak istesem bu kadar tanıtamam herhalde. Bütün Türkiye tanıyor bizi iyiyse kötüsüyle. Benim veremeyeceğim hiçbir cevap yok. Akraba atamaları haberleri içinde birkaç isim saydılar bir tanesi benim kızımdı. Benim kızım öğrenci. İş güç sahibi filan değil, bu yıl üniversite sınavına girecek. Bizim Karaburun Belediyesi olarak bir fabrikamız yok. İşletmelerimiz var deniz kıyısında onda da belediye bünyesinden çalışan ve üç ay üniversite öğrencilerine fırsat sunuyoruz. Biz bu amaçla 2 işletmeyi işletiyorduk bu yıl 5’e çıktı o sayı. Bölgede sosyal belediyeciliği sağlamaya çalışıyoruz. Benim çocuğumda bir ay gitti, hayatı öğrensin diye. Makam aracıyla gitseydi bu haber olabilirdi ama kim ne iş yaptıysa o da o işi yaptı. Kasaya da üniversite mezunu oturur. Bir yerlerde insanların liyakatta göreve geldiğini kimse unutmasın. Kızım hakkında söylenenlerin hepsi yanlış gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

İZMİR MARŞINI KAPATMAYA KALKTILAR

Karaburun’da, Selda Bağcan’ın ‘Sarı saçlım mavi gözlüm’ ve Haluk Levent’in ‘İzmir Marşı’nın engellenmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, “30 Ağustos’ta tören bitti. Kaymakam Hanım’la birlite konuştuk. Emniyet Müdürü önce şarkıları çalan arkadaşlara söylenmiş, ‘Siyasi içerikli’, “Söyleyenlerin siyasi kimlikleri var’ demişler. Bunu AK Parti İlçe Başkanı ile MHP Meclis üyesi demiş. Tabi ki kapatmadım, hiçbir kuvvet kapatamaz. İnsanları kutuplaştırmayacağız, ayrıştırmayacağız. Biz herkesin belediye başkanıyız. Ben göreve geldiğimden itibaren parti rozetimi kenara koydum ama Cumhuriyetçiyim, Atatürk sevdam ayrıdır” diye konuştu. Erdoğan ayrıca, kadınlar siyasette yer almasını geektiğini ve bunun ne gibi olumlu etkileri olabileceğini anlattı.

Editör: Haber Merkezi