Karabağlar Belediyesi’nin ana arter ve ara sokaklardaki asfaltlama çalışmaları aralıksız sürüyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, sık sık çalışma yapılan yerlere giderek denetimler yapıyor. Başkan Selvitopu son olarak Gülyaka ve Doğanay mahallelerindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Selvitopu’yla sohbet eden vatandaşlar, çalışmalar nedeniyle Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Bütçe olanakları doğrultusunda Karabağlar’ın 58 mahallesine eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu da, “3 bin 600 sokağımızın tamamını, belirlediğimiz program doğrultusunda asfaltlamaya gayret ediyoruz. Hedefimiz, modern bir Karabağlar yaratmak. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçen aylarda 2 milyon lirayı aşan yatırımla satın alınan asfalt kazıma makinesi ve silindirin ilçe sokaklarında hizmet vermeye başladığını vurgulayan Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın bütçesini doğru kullanarak araç parkını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Bu kapsamda bir asfalt finişerini de Karabağlar'a kazandıracaklarını; bu yönde hazırlık yaptıklarını bildirdi.

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sadece Gülyaka Mahallesi’nde yaklaşık 900 ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Mahallenin bazı sokaklarında kilit taşı döşemesi yapıldı. Doğanay Mahallesi’nde de asfalt çalışmaları devam ediyor.

Karabağlar Belediyesi ilçenin 58 mahallesindeki 3 bin 600 sokağa, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı şantiye biriminin asfalt üretim tesisiyle (plent) hizmet veriyor. Yeni yapılanların yanı sıra zamanla yıpranan ana arterler ve yollara, buradan getirilen asfalt seriliyor. Asfalt üretim tesisi motorinden doğalgaza dönüştürülerek, yüzde 50’yi aşan oranda tasarruf sağlandı.