Gençlere ödüllerini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile meclis üyeleri verdi. Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu il temsilciliği işbirliği ile Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 7’nci Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası iki gün sürdü. Yarışmanın ilk gün açılışını yapan Başkan Muhittin Selvitopu, turnuvaya katılan 197 lisanslı sporcuya başarı dilerken, bu yıl Batman, Karaman gibi illerden de katılımın olmasına dikkat çekti. Selvitopu ayrıca,  gelecek yıl 81 ilden gencin turnuvaya katılmasını diledi.

YARINLARIN MUSTAFA KEMAL'LERİNE SELAM OLSUN

Yarışmanın final ve ödül törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise aslen öğretmen olduğuna dikkat çekerek,  “Bir öğretmen olarak bu turnuvada kazandığınız ödüller benim için gurur ve onur kaynağı oldu. Bu turnuvada düşünmeyi, sabretmeyi,  dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi öğrendiniz. Satranç aslında bir oyun değil.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,  'Biz gençlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyoruz' sözünden yola çıkarak,  siz satranç oyununda fikrinizi geliştiriyorsunuz, vicdanınızın sesini dinliyorsunuz ve irfan sahibi oluyorsunuz. Yani insan olmanın değerini yaşatıyorsunuz. Mutafa Kemal Atatürk de  aynı sizin gibi satranç oynuyordu. Ben de yarınların Mustafa Kemal'lerine selam olsun diyorum. Bu organizasyonu yapan ve emeği geçen  belediye başkanımıza, federasyon yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Bayanlar ayrı olmak üzere toplam 3 kategorideki mücadele sonunda 8 yaş altı kategorisinde 1-Efekan Kağnıcı, 2-Furkan Ongun Ercan, 3-Kağan Molla olurken bayanlarda birinciliği ise Zeynep Ela Arabacı, 2.Ela Hanzade Yıldız, 3’lüğü ise Azra Elif Coşar elde etti. 10 yaş altı kategorisinde 1-Alper Demirtaş, 2-Ömer Şarbak, 3-Çınar Şeker bayanlarda ise birinciliği Ela Bursalı, 2.Selma Nefise Apa, 3.lüğü Doğa Büyükönder kazandı. 14 yaş altı kategorisinde ise 1-Burak Güldür, 2-Sarp Erel, 3-Nehir Ersöz elde ederken bu kategoride bayanlarda 1-Nehir Ersöz, 2-Suğra Tepeli ve 3’lüğü Beren Balcı kazandı.

Kategorilerinde ilk üçe girenlere madalyaları dışında birinciye tablet, ikinciye kablosuz hoparlör ve 3’üncülere ise dijital kol saati satranç takımlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız başta olmak üzere, meclis üyeleri ve satranç federasyonu yetkilileri verdi. Bayanlarda dereceye girenlere ise satranç saati ve satranç takımı hediye edildi. Turnuvada ayrıca ilk üçün dışında klasmana girenlere de madalyaları verildi.

Editör: Haber Merkezi