Gizem TABAN/İZ GAZETE- Karabağlar Belediyesi ekim ayı olağan ikinci meclis oturumu Karabağlar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda KARBEL Şirketi için sermaye artışı kararı alınırken, belediyeye ait kız öğrenci yurdu içinse bazı koşullar doğrultusunda öğrencilere indirim uygulanması kabul edildi. Öte yandan ilçede eğitim anlamında kazanım sağlayacak olan gündem maddesi de oy birliğiyle geçti.

KARBEL’DE SERMAYE ARTIŞI

Komisyonlardan oy çokluğu ile meclis gündemine gelen; Belediyeye ait KARBEL Şirketi’nin faaliyetlerinin devam ettirebilmesi ve ek finans ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla sermaye artırımı yapılması hakkındaki önergeye AKP Grubu ret oyu verdi. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Önergeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Muhittin Selvitopu, “KARBEL’in mevcut sermayesi 51 milyon 350 bin lira. KARBEL, 2020 kar bilançosunda 2 milyon 96 bin lira kar etti. Geçen yılı karla kapattı. Bu yıl bu sermaye artışı ihtiyacı nereden doğdu? KARBEL ile belediyemizin 1 Ekim-31.12.2021 tarihleri arasında yaptığı bir sözleşme var. KARBEL ile de DİSK Genel-İş arasında yapılan bir Toplu İş Sözleşmesi (TİS) var. Bu TİS’in ikinci yılına gireceğiz. Birinci yılda yüzde 17 civarında bir zam yapmıştık. İkinci yıl da TİS’e göre enflasyon artı 2’dir. Bu ay enflasyon oranları açıklandı, 19,58. Yani yüzde 20 desek, çalışanlarımıza yüzde 22 oranında zam yapılacak. 1 Ekim- 31.12.2021 tarihleri arasında yapılan sözleşmede yüzde 10 artış öngörülmüş. Ama enflasyon şu an yaklaşık yüzde 20 oldu. Yani bu yüzde 12’lik farkı karşılamak üzere sermaye artışına ihtiyaç doğdu. Şirket şu ana kadar ödemelerini yaptı ama önümüzdeki aylarda bu maaş zammından dolayı böyle bir sermaye artışına ihtiyaç var” diye konuştu.

O ÖĞRENCİLERE YURT İNDİRİMİ

Türkiye’de üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili tartışmalar devam ederken Karabağlar Belediye Meclisi önemli bir karar aldı. Belediyeye ait Özel Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu için; maddi desteğe ihtiyacı olan ve muhtaçlık durumunu belgeleyen, İzmir’de devlet üniversitelerinde öğrenim gören veya öğrenim görmeye hak kazanan özel üniversitede yüzde 100 burs kazanan öğrencilere, içinde bulunulan öğrenim döneminde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından açıklanan yurt taban ücretlerinin altında olmamak kaydıyla indirim uygulanması hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

‘KAZANIM OLACAK’

Mülkiyeti Maliyeti Hazinesine kayıtlı, planlarda ‘Emniyet Hizmet Alanı’ olarak belirlenmiş Bahar Mahallesi’nde bulunan parselin ‘Eğitim alanına’ dönüştürülmesine ilişkin belediyeye iletilen talep oybirliğiyle kabul edildi. Konuya ilişkin konuşan Başkan Selvitopu, “Karabağlardaki önemli sorunlardan biri olan okul eksikliği, planların Büyükşehir Belediyemiz tarafından onaylanmasıyla tamamen giderilmiş olacak. Bu da eğitim anlamında Karabağlar için kazanım olacak. Karabağlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi