Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiye, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide toplam 14genç sanatçının resim, seramik, fotoğraf ve heykellerinden oluşan özgün eserleri yer aldı.

YAŞASIN CUMHURİYET

Sergideki eser sahiplerini, topluma ışık tutan, toplumu geleceğe taşıyan sanatçılar olarak tanımlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Cumhuriyet'in önemine değinerek, “Mustafa Kemal Atatürk  Cumhuriyeti kurduktan sonra önem verdiği konulardan birisi de eğitim, kültür ve sanattı. Çünkü Cumhuriyet kolay kurulmadı. Alınteri, kanla, Mehmetçik'lerimizin verdiği kararlı mücadele ile Cumhuriyet ortaya çıktı. Önümüzdeki hafta da Cumhuriyet'imizin 95. yılını kutlayacağız. Daha nice100 yılları kutlar ve Cumhuriyet'imiz dünya döndükçe yerini alır. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır” dedi.

58 MAHALLEYE KÜLTÜR MERKEZLERİ AÇILACAK

Atatürk’ün bilime, kültür ve sanata önem verdiği gibi Karabağlar Belediyesi’nin de bu konular üzerinde kararlılıkla durduğunun altını çizen Başkan Selvitopu, gelecekte 58 mahalleye kültür merkezleri açacaklarını belirterek,  “Bize katkı veren sanatçılarımızı kutluyorum. Biz de kurum olarak onlara elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Sözlerimi 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye ve Yaşasın Cumhuriyet' diyerek bitiriyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi