Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ilk ve tek çocuk bayramı olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı coşkuyla kutladı. Binlerce öğrenci gösterinin yapıldığı alana sığmazken, bu coşkuya ortak oldu.  Bu yıl okul gösterileri Halk Ozanı Murat Çobanoğlu Amfi Tiyatrosu’nda tertiplendi. Binlerce öğrencinin katıldığı gösterilerde çocuklar alanlara sığmazken, 5 saat boyunca keyifli dakikalar geçirdiler.

Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, çok sayıda veli ile öğrenciler katıldı.

"CUMHURİYET'İ SİZLER İLELEBET YAŞATACAKSINIZ"

Bugün çok önemli bir gün olduğunun altını çizen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu “TBMM’nin 99.açılış yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i kurarken verdiği kurtuluş mücadelesi sırasında halkın iradesini bu sürece dahil etmiştir. Bunun içinde TBMM’yi açmıştır. O zor koşullarda bile Mustafa Kemal Atatürk halkın ve milletin iradesini ihmal etmemiştir. Bu dünyada ender görülen bir durumdur. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü ayrıca ülkenin geleceği olan sizlere çocuklarımıza armağan etmiştir. Hepinizin 23 Nisan Bayramı kutlu olsun” dedi.

Bu bayramın değerini ve anlamını çok iyi bilmek gerektiğinin altını çizen Selvitopu çocuklara da seslenerek,  “Bu bayramı siz de gelecek kuşaklara ne kadar önemli olduğunu tek tek, kelime kelime anlatacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk sizleri gelecek olarak gördüğü için bu bayramı armağan etmiştir.  Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Bu Cumhuriyet sizler sayesinde ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Bu arada belediye tarafından düzenlenen İlkokullar arası “En Büyük Bayram Bu Bayram” konulu resim yarışmasında dereceye girenler de belli oldu. Hüseyin Akdağ İlkokulu öğrencisi Meryem Ünlü birinci, İlk Kurşun İlkokulu’ndan Mehmet Demir ikinci, İlk Kurşun İlkokulu’ndan Elif Ecrin Aydeniz üçüncü, İbrahim Kavur İlkokulu’ndan Furkan Savan jüri özel ödülü aldı. Dereceye girenlere ödülleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Çocuk Bayramı coşkusu,  KARBEM Öğrencileri’nin şiir dinletisi, Cemil Meriç Ortaokulu Korosu müzik dinletisi, Yavuz Selim İlkokulu Zumba Gösterisi, Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu Çayır Çimen Geze Geze Gösterisi, Remzi Oğuz Arık İlkokulu Halk Dansları Gösterisi ve Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencilerinin "İzmir’in dağlarında çiçekler açar" gösterileri ile devam ederken,  büyük beğeni topladı. 

Ayrıca etkinlikler Pamuk Prenses, Miki Fare gibi bir çok çizgi film kahramanları, palyaçolar, sihirbaz gösterileri ile renklendi. Çocuklar yaptıkları gösterilerde yeteneklerini sergilerken, çocuklar için kurulan stantlarda onlara yönelik kaligrafi, resim boyama, yüz boyama desen çalışması da düzenlendi.

Editör: Haber Merkezi