Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Karabağlar 5 .Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası'na İzmirli aileler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Federasyona bağlı 12 hakemin yönettiği turnuvada 250 çocuk yarıştı. 3 kategoride mücadele eden çocuklar kıyasıya mücadele ederek turnuvanın keyfini çıkardılar.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da düzenlenen satranç turnuvasına katılarak çocuklarla ve aileleriyle bir araya geldi. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Başkan Selvitopu, Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından eğitime büyük önem verildiğini vurgulayarak, bugün de gençlerin kendilerini geliştirmesi konusunda yöneticilere önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Selvitopu, "Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi Mustafa Kemal, Kurtuluş Mücadelesi'ni verdikten sonra Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında önem verdikleri konuların başında eğitim gelir. Çünkü bir toplumu ileriye götürecek olan yetişmiş kadrolarıdır, yetişmiş insanlarıdır. Bu anlamda da Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarından itibaren Türkiye Cumhuriyeti eğitimde atağa kalkarak, o dönemlerde yüzde on civarında olan okur yazarlık oranını süratle yükseltmiştir. Sevgili çocuklar, bu gelişmeyle bu ülke bugünlere geldi. Sizlerin eğitimine, sizlerin gelişimine bizlerin katkı koyması gerekir " diye konuştu.

"SATRANÇ OYNAMAYA DEVAM EDİN"

Satranç sporunun önemine değinen Başkan Selvitopu, turnuvaya katılan çocuklara başarılar diledi. Selvitopu, "Satranç insan beynini geliştiren, uzağı gören bir spor dalıdır. Beyni geliştiren, düşünmeyi geliştiren bir daldır. Özellikle öğrencilere satranç oynamayı ve bunu sürekli yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bugünkü bu etkinlikle, hem Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimiz adına böyle bir etkinliği başlatmış olacağız. İki gün sürecek olan bu yarışta sizlere başarılar diliyorum. Çok güzel anılar yaşayacaksınız. Burada öğrendiklerinizi hayatınızın bundan sonraki bölümlerinde de mutlaka değerlendireceksiniz" diye konuştu. Etkinliğe katılan Türkiye Satranç Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Gökhan Narman ise konuşmasında Karabağlar Başöğretmen Atatürk turnuvası'nı İzmir'e kazandıran Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Bir satranççının yapmak istediği gibi Ata'mızı satranç hamleleriyle, özlemle, saygıyla anmamızı sağlayan Başkanımız Selvitopu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel turnuvada, güzel hamlelerle iyi bir turnuva geçirmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi