Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan bayram nedeniyle vatandaşların daha rahat ve daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda ilçede bulunan tüm pazaryerleri sürekli kontrol ediliyor. Denetimler kapsamında pazarcıların başta pazaryeri kimlik kartlarının kontrolü olmak üzere tezgâh sınır kontrolü, ürünlerin fiyat etiket kontrolü ile tartı kontrolleri de yapılıyor.

Ayrıca vatandaşların daha rahat alışveriş yapmalarını sağlamak için pazaryerlerine yakın noktalarda bulunan seyyar satıcılara yönelik yapılan uygulamalarda ise elde edilen tartı ve ürünler ise tutanakla tespit edilip, Zabıta Müdürlüğü’nün deposuna kaldırılıyor. Satıcılar hakkında “Kabahatlar Kanunu”na göre para cezası uygulanırken, kontrollerin bayram da da devam edeceği belirtildi

FIRINLAR DA KONTROL EDİLDİ

Tüm bunların yanı sıra ilçede bulunan ekmek fırınları da denetleyen Zabıta ekipleri, ekmek ve pide gramajlarını kontrol ederken ayrıca dükkanların çalışma ve iş yeri açma ruhsatları ile sertifikalarına da bakılarak belgeleri eksik olanlar hakkında işlem yapıldı.


 

Editör: Haber Merkezi