ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE – Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Karabağlar’da AKP’nin taarruza geçtiğini anlatan CHP’li Sözüpek, “Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ile AKP Karabağlar İlçe Örgütü omuz omuza çalışıyor. Kaymakam Bey’in AKP’nin adayı olacağı konuşuluyor. Aday olacaksa istifa etsin. Kamu gücüyle, halkın olanaklarıyla, seçildiği makamdan değil, atandığı makamdan güç alarak siyaset yapıyor. Kaymakam Bey’in işi bu değil” dedi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez ve AKP İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın Kaymakamlığın yoksul çocuklar için hazırladığı kırtasiye malzemelerini beraber dağıttıklarını aktaran Sözüpek, “Yapılmak istenen yoksulluğu yönetmektir, yoksulluğu fırsata çevirmektir. Bunu yaparken de devletin hiçbir kuralını tanımadan yapıyorlar. Karabağlar halkı, böylesi ucuz siyasete prim vermez” şeklinde konuştu.

‘AKP, KARABAĞLAR HALKINA KÖTÜLÜK EDİYOR’

AKP’nin Karabağlar için sadece vaat sattığını anlatan CHP’li Bülent Sözüpek, “Halka ait olan kamu alanlarını, konut alanlarına çevirerek kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm sağlıyorlar. Bunun halka faydası yok. İlçemizi beton yığınlarıyla işgal ederek, Karabağlar halkına kötülük ediyorlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabağlar’da ciddi çalışmaları olduğunu söyleyen Sözüpek, “Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu başarılı bir belediyecilik sergiliyor. Karabağlar’ı İzmir’in cazibe merkezlerinden biri yaptığımız için AKP burayı almaya yönelik elinden geleni ardına koymuyor” dedi. Başkan Selvitopu’nun yeniden aday olup olmayacağına dair de konuşan Sözüpek “Adaylıkla ilgili kendisinin bir eğilimi olduğunu biliyorum. Kendi tercihidir. Başarılı belediye başkanlarına projelerini tamamlamaları için bir dönem daha şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii bununla ilgili takdir de Genel Merkezi’mizindir. Partimizin oyunu 1 oy daha arttıracak olan, Karabağlar için en iyisini yapacak olan, en güzel hayalleri kuran kim ise, onlarla devam edilmelidir.” dedi.

Adayların belirlenmesi süreciyle ilgili ise Sözüpek, “Aslolan isimler değil, Karabağlar halkının ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin faydasına neyin olacağıdır” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ HAZIR’

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın başarılı bir başkan olduğunun altını çizen Bülent Sözüpek, “Yerel seçimlerde CHP’nin bayrağını tekrardan Karabağlar’da dalgalandıracağız. Belediyemizi asla fırsatçılara bırakmayacağız. Şer gözler, gözünü Karabağlar’dan çeksin. Cumhuriyet Halk Partisi, başkanı, yönetimi, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri ile yerel seçimlere tam olarak hazır durumda” dedi.  

Editör: Haber Merkezi