Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Günü etkinliği, büyük şairin adını taşıyan Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki parkta gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy'un büstünün de yer aldığı parktaki törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şamil Sinan An, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Başkan Selvitopu, Ersoy'un ulusal kurtuluş mücadelesini bu marşla ölümsüzleştirdiğini vurguladı. Böylesine eşsiz bir mücadeleyi dörtlüklere dökmenin kolay bir iş olmadığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu mücadeleyi özümsemek, onu yaşamanız gerekir. Mehmet Akif Ersoy'un kendisi de milli mücadelenin tam içinde yer almıştır. İstiklal Marşı'nı hiç bir maddi çıkar beklemeden yazmış ve ulusuna armağan etmiştir” dedi.

Bu yıl İstiklal Marşımızın 101., İzmir'in kurtuluşunun 100. yıllarını kutladığımızı, 2023'te de Cumhuriyetimizin 100. yılına erişeceğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu yıldönümleri, bir toplumun büyük fedakarlıkları, kanları, canlarıyla bugünlere getirdiği olaylardır. Önemlerini, değerlerini her törende okuduğumuz İstiklal Marşımızla hatırlıyoruz. Tabi ki hatırlamak yetmez. Bu ülkeyi daha iyi noktalara taşımak için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Ve Cumhuriyetimiz ilelebet yaşadıkça, İstiklal Marşımız da aynı coşkuyla okunacaktır. Bu duygularla Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmet Akif Ersoy'un anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Program kapsamında Yazar Gülce Başer, “Erdemli Duruşu ve Şiiriyle Mehmet Akif” başlıklı sunum yaptı. KARBEM Mezun Öğrenci Grubu da şiir dinletilerini seslendirdiler.

Törenin sonunda katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy Büstü'ne kırmızı karanfiller bıraktılar. 


--

Editör: Haber Merkezi