Belediyenin İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliği ile hayata geçirdiği merkezin geçen hafta açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi’ni örnek gösterdi. Karabağlar Belediyesi’nin önemli bir başarıya imza attığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ülkeyi yönetenlerin yapamadığını belediyenin başardığını ifade etti.

Mobilya sektörü Türkiye için çok önemli

Kılıçdaroğlu, “Karabağlar Belediyesine gittim, mobilyacılarla bir araya geldik. Mobilya sektörü bizim açımızdan çok önemli, Türkiye açısından çok önemli. Ara elaman bulamıyorlar, yetişmiş eleman bulamıyorlar. Karabağlar Belediyesi, bunların yapamadığını yaptı orada. Mobilya Akademisi’ni kurdu belediyemiz. Ara eleman yetiştirecek. Merkez bilgisayarlarla donatıldı. Elamanlar gelecek, yetişecekler, işleri hazır olacak.” Dedi.

Grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmeleri alkışlarla karşılandı.

Mobilya Akademisi

Türkiye’nin önemli mobilya üretim ve satış merkezlerinden biri olan Karabağlar’da, sektörün nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesinde büyük rol oynayacak Mobilya Akademi hizmete açıldı. Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçirdiği merkez, işlevselliği ve modern mimarisiyle dikkat çekiyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da yapımına (İZKA) maddi destek verdiği Mobilya Akademi 120 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, 4 eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya ve otopark bulunuyor. 3 katlı merkez yaklaşık 7.5 milyon liraya mal oldu.

Editör: Haber Merkezi