Daha modern ve yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışan Karabağlar Belediyesi, bu anlayış doğrultusunda ilçenin farklı noktalarında önemli projeler yapıyor. Bunlardan Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Limontepe Semt Merkezi gibi projeler tamamlanırken, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi, Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi de tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca Atatürk Gençlik Merkezi temel atmaya hazırlanıyor.

TEK TEK ZİYARET EDİLDİ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hemen her meclis toplantısında meclis üyelerine ayrıntılı bilgi verdiği bu projeleri, düzenlenen inceleme gezisinde ayrıntılarıyla anlatma olanağı buldu. CHP’li meclis üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, CHP ilçe yöneticilerinin katıldığı ilk gezide, önce Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi’ne gidildi. Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçirdiği merkezin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Geleceğin mobilya ustaları, tasarımcıları burada yetişecek” dedi.

Katılımcılar daha sonra Karabağlar’a kazandırılan asfalt kazıma makinesini çalışırken gördüler.

KİBAR HAZIR

Program kapsamında, yapımı tamamlanan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi ziyaret edildi. Üst katı uzay çatıyla kaplı modern pazaryeri, orta katı geniş katılımlı toplantıların da yapılabileceği düğün salonu olan 3 katlı tesiste, çok işlevli salonlar bulunuyor. Başkan Selvitopu, düğün salonunun kapasitesi ve donanımıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, “Burada kongreler, toplantılar yapılabilecek. Karabağlar’ın bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılanacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin baştan sona yenilediği Özdemir Sabancı Parkı’nda gelinen aşama ve çalışmaları inceleyen heyet daha sonra Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’ne geçti.

Başkan Selvitopu, bu sosyokültürel tesisin sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek olanaklara sahip olduğunu ve birkaç ay içinde tamamlanacağını hatırlattı.

YENİ FİDANLIK VE ATATÜRK GENÇLİK MERKEZİ

Başkan Selvitopu ve CHP heyeti, program kapsamında Uzundere’de yapımı tamamlanan yeni fidanlıkla, temel atma aşamasına hazırlanan Atatürk Gençlik Merkezi inşaat alanını ziyaret etti. Yeni fidanlıkta Karabağlar’ın park ve bahçelerinde kullanılacak bitkilerin üretildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Otoyol kenarındaki bu atıl alanı değerlendirerek, yemyeşil bir görünüme kavuşturduk” diye konuştu.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde kazık çakma çalışmalarının sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, bugüne kadar yaklaşık 550 kazık çakılarak temelin sağlamlaştırıldığını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik Merkezi’nin, ilçenin önemli bir ihtiyacını gidereceğini söyleyen Başkan Selvitopu, “30 ay sürecek ve 90 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında, spor yapmak isteyen gençlerimiz, vatandaşlarımız burayı yoğun olarak kullanacak” dedi.

NASRETTİN HOCA TAMAMLANDI

Heyetin gezi kapsamındaki son durağı, yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi oldu. Nasrettin Hoca Binası’nın içinde çocuklara yönelik yapılan düzenlemelerden çok etkilendiklerini söyleyen heyet üyeleri, “Binanın içinin bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorduk. Anlaşılan çocuklar burayı çok sevecek” dediler.

Başkan Selvitopu da, salgın geçtikten sonra özellikle okul çağındaki çocukların burayı yoğun olarak ziyaret edeceklerini söyledi.

YERİNDE GÖRMEK ÖNEMLİ’

Benzer geziyi gelecek günlerde AK Parti, MHP ve İyi Parti temsilcilerine yönelik de gerçekleştireceklerini belirten Başkanı Selvitopu, “Ben her meclis toplantısı açılışında, elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum. Ancak projeleri yerinde görmek, ayrıntılarını keşfetmek çok daha yararlı oluyor. Karabağlar’ı modernleştirmek ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak için yaptığımız çalışmalar, yerinde görülüyor ve değerlendiriliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi