Yaz Spor Okulları kapsamında Karabağlar Belediyesi spor tesislerinde çocuklara futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, halk oyunları, tekvando, karate, tenis, bocce, güreş, yetişkinlere de aerobik, pilates, zumba, halk oyunları, tenis ve bocce branşlarında eğitimler veriliyor. Havanın aşırı sıcak olmasından dolayı özellikle açık yerlerde yapılan antrenmanlar sabah erken saatlerde gerçekleştiriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle tüm etkinliklerde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ediliyor.

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmesinin önemine dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’da daha fazla vatandaşımızın sporla buluşması için elimizden geleni yapıyoruz. Düzenlediğimiz Yaz Spor Okulları’nı, salgına rağmen çok sayıda vatandaşımız tercih ediyor” dedi.

Atatürk Gençlik Merkezi örnek olacak

Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, 32 dönüm üzerinde yükselecek Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapımının başladığını da hatırlatan Başkan Selvitopu, “İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaşama geçireceğimiz bu örnek tesiste, zemin güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yakında temelini atacağımız bu spor kompleksinden, başta amatör kulüplerimiz olmak üzere Karabağlar’da spor yapmak isteyen herkes yararlanacak. Amacımız ilçemizi spordan kültüre, eğitimden sanata dek yaşamın tüm yönleriyle geliştirmek. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi