Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda Bakanlıkça onaylanan ve askıya çıkartılan 77 hektarı kapsayan imar planı ile ilgili Etüd Proje Müdürlüğü tarafından da kısa bir sunum gerçekleştirilerek meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

GELİN HEP BERABER DESTEKLEYELİM

Sunumun ardından bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 77 hektarın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bakanlığın 35 hektarı üniversite, 42 hektarı ise konut ve diğer alanlara ayırdığına belirten Selvitopu, “Burasının tamamı üniversite alanı olsun. Bu isteğimin siyasetle de hiçbir alakası yok. Kentimi, Karabağlar’ı ve İzmir’i sevdiğim için söylüyorum. Gelin hep beraber destekleyelim” dedi.

"İLÇENİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR"

Söz konusu alanın üniversite alanı olması halinde ilçenin sosyal ve ticari yaşamına katkı sağlanacağının altını çizen Başkan Selvitopu, “Buralara öğrenciler gelecekler, ilçenin ekonomisine, sosyal yaşamına katkı sağlayacaklar. Karabağlar’ın faydası olacak konularda bir bütün içerisinde olalım. Eğer bütünlük içersinde olursak bu alan üniversite alanı olur. Bu da Karabağlar’a fayda sağlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi