Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/25000'lik planlarını onayladığı Osman Aksüner, Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanla ilgili değerlendirme toplantılarına devam edildi. Karabağlar Belediyesi ana hizmet binasındaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Osman Aksüner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Ahmet Tuna, Aydın Mahallesi Muhtarı Veysi Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılışında kürsüye gelen Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Hande Ertenoğlu, planlama sürecini ve gelinen noktayı katılımcılara anlattı.

Daha sonra vatandaşlara seslenen Başkan Selvitopu, hak sahipleriyle konuya ilişkin 5. toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bakanlığımız 1/25000'lik planları onayladı. Bundan dolayı çok memnunuz ve bakanlığa teşekkür ederiz. Önemli bir adım atılmış oldu. 1/5000 ve 1/1000'lik planların da onaylanmasının ardından hem Karabağlar hem İzmir için düzenli ve sağlıklı kent dokusu ortaya çıkacak. Planlamanın getirdiği değer artışlarından mülk sahibi vatandaşlarımız yararlanacak” dedi.

DEĞİŞİKLİĞE UĞRAMADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Karabağlar Belediyesi'nin hazırladığı 1/25000'lik planları değiştirmeden onayladığını hatırlatan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Bunu özellikle söylüyorum. Alt ölçekli planların da aynı bakış ve yaklaşımla onaylanmasını bekliyoruz. Toplantıyı da bu önemli aşama nedeniyle düzenledik. Spekülasyonlara meydan verilmeden sizlerin doğru bilgilenmesini istiyoruz. 1/5000 ve 1/1000'lik planlar onaylanırsa bir an önce imar uygulamalarına başlamak niyetindeyiz. Bunun her aşamasında sizlerle sürekli görüşeceğiz. Her aşamayı birlikte değerlendireceğiz. Tek derdimiz sizin mutlu ve huzurlu olmanız. Süreç tamamlandığında herkes bu işten değer artışıyla çıkacak. Karabağlar, İzmir için güzel bir proje ortaya çıkacak. Eminim Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma olacak”

Planın 24 Ocak 2022 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıda olacağını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Planı Karabağlar Belediyesi hazırladığı ve aynen onaylandığı için itiraz etmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından bölgede hak sahibi olan vatandaşlar tek tek söz alarak, kafalarındaki soruları Başkan Selvitopu ve bürokratlara yönelttiler. Başkan Selvitopu ve bürokratlar da bunları ayrıntılı şekilde yanıtladı.

Toplantıda söz alan muhtarlar da, çabaları nedeniyle Başkan Selvitopu ve Karabağlar Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi