Karabağlar Belediyesi’nin, hizmetleri yurttaşların ayağına götürme hedefi doğrultusunda yapımına başladığı projelerden biri olan Kibar Pazaryeri ve Çok Amaçlı Tesisi, 3 kattan oluşuyor. Binanın en alt katı otopark olarak kullanılacak. Orta kat semt ve kültür merkezi, düğün salonu ve taziye evi işlevi görürken, uzay çatıyla örtülü üst kat ise pazaryeri olarak hizmet verecek.

Kibar Mahallesi’nde toplam 7 bin 200 metrekare inşaat alanını kapsayan proje, modern görüntüsüyle dikkat çekiyor. Özellikle beyaz membranla kaplanmış uzay çatı, vatandaşların beğenisini topluyor.

Tamamlanma aşamasına gelen tesiste ince işçilikler sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de çok amaçlı tesisin etrafını düzenliyor. Bu kapsamda kaldırımlar, korkuluklar yapılıyor, asfalt seriliyor.

Tüm bölgeye hizmet verecek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mimarisi ve kapasitesiyle dikkat çeken tesisin Kibar’ın yanı sıra etrafındaki mahallelere de hizmet vereceğini vurgulayarak, “Düğün salonundan pazaryerine, semt merkezinden taziye evine kadar birçok işlev barındıran bu tesisimizi yakın zamanda açacağız. Ekiplerimiz son hızla çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Toplum yararına olan projeleri yaşamaya geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi