Çocukların çocukça kaygılarla büyüdüğü; kadınların ise özgürlüğüne sahip çıkan bilinçli yurttaş bilinciyle yaşamın içinde var olduğu bir yaşamı inşa etmenin çabasında olan Karabağlar Belediyesi'nin semt merkezlerinde yıl boyunca çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenleniyor. Hobi ve mesleki kursları başta olmak üzere farklı etkinliklerle sosyal yaşamın içinde varlık gösteren kadınlar ve çocuklar, kurdukları dostluklarla da örnek oluyor.

Sağlık, ekonomi, hukuk, çevre başta olmak üzere birçok farklı alanda meslek uzmanları tarafından verilen eğitim ve seminerlere katılan kadınlar, doğru bildiklerini pekiştirip yanlış bilgileri düzeltiyor. Çocuklar ise bedenini tanıma ve koruma, mahremiyet kavramı, hayal gücünü geliştirme, ilk yardım, sosyal ve sayısal zekayı kullanabilme becerisi gibi alanlarda atölye çalışmalarına katılıyor.

Eğitim-öğretim döneminde kadınlara, yaz döneminde ise çocuklara yönelik çalışmalarıyla göz dolduran semt merkezlerinin gezi, piknik ve deniz etkinlikleri de büyük ilgiyle takip ediliyor. Yıl boyunca semt merkezlerindeki etkinliklere katılan kadınları farklı tarihlerde düzenlenen iki etkinlikle uğurlayan Karabağlar Belediyesi, yaz kurslarına katılan çocukları da anneleriyle birlikte denize götürdü. Kadınlar için, Tire'de kahvaltı ve müze gezisi, Kemalpaşa'da ise piknik organize edilirken çocuklar da Gümüldür'de denizin ve güneşin tadını çıkardılar.

Esendere Semt Merkezi, Cennetçeşme Semt Merkezi, Eskiizmir Semt Merkezi, Refet Bele Semt Merkezi, Aydın Semt Merkezi, Limontepe Semt Merkezi, Özgür Semt Merkezi ve Aşık Veysel Semt Merkezi'yle yoluna devam eden Karabağlar Belediyesi, yeni merkezleri de gündemine aldı.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Semt merkezlerinde 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi kurs kayıtları devam ediyor. Karabağlar Belediyesi, 8 ayrı merkezde Karabağlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan çok sayıda meslek ve hobi kursunu vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Hangi merkezde ne tür kursların olduğu hakkında ilgili merkezlerle görüşülmesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi