Heyet inceleme gezisine, Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yla birlikte yaptığı Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi’nden başladı. Atölye katından konferans salonuna kadar her noktası ayrıntılı incelendi.

Başkan Selvitopu, İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) yapımına 1 milyon liralık destek verdiği merkezin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Mobilya sektörüyle anılan Karabağlar’da böyle bir merkeze yıllardır ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Genç mobilyacılar burada, tasarımdan üretime birçok alanda eğitim alacaklar. Merkezimiz Karabağlar için önemli bir işlev görecek” dedi.

Sonra Kibar ve Tahsin Yazıcı!

Program kapsamında daha sonra, yapımı tamamlanan ve açılış için gün sayan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi gezildi. Katılımcılar,  üstü uzay çatıyla kapatılmış modern pazaryerini, çok işlevli nikah salonunu, Zabıta Müdürlüğü’nün bulunduğu alanı, otoparkı incelediler.

Kibar Kompleksi’nin ve özellikle nikah salonunun Karabağlar’ın önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Selvitopu, “Örneğin yoğun katılım olan siyasi parti toplantıları burada yapılabilir. Kibar bu anlamda kapasitesi ve altyapı olanaklarıyla dikkat çekecek” diye konuştu.

Heyet daha sonra Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’ne geçti. Burada da, birkaç ay içinde yapımı tamamlanacak tesisle ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi. AK Partili meclis üyeleri ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ersöz, merkezdeki düğün ve konferans salonlarını, sergi alanlarını, kurs odalarını, taziye bölümünü tek tek gezdiler.

Son durak Atatürk Gençlik Merkezi ve Nasrettin Hoca!

Katılımcılar son olarak, kazık çakılarak temeli güçlendirilen Atatürk Gençlik Merkezi inşaat alanıyla yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Atatürk Gençlik Merkezi’nin hızla temel atmaya hazırlandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, bugüne kadar 600’den fazla kazık çakıldığını bildirdi. Kapalı yüzme havuzları, basketbol, voleybol, tenis sahaları, 3 bin kişi kapasiteli kapalı tribüne sahip futbol sahasıyla örnek bir tesisin yaşama geçirileceğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik Merkezi’nin, Karabağlar’da spor yapmak ya da spor etkinliklerini izlemek isteyenlerin başlıca merkezlerinden olacağını söyleyen Başkan Selvitopu, “Proje tamamlandığında, Uzundere Rekreasyon Alanı, Aqua Yaşam Yüzme Havuzu, kentsel dönüşüm alanıyla birlikte ilçemize değer katacak” dedi.

Heyet, okul çağındaki çocukların uğrak noktası olması hedeflenen Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni de gezdi. Tematik sergilerin düzenleneceği giriş katından kütüphaneye kadar her noktasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi