Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan bilgilendirme masalarında görevli memurlar gelen vatandaşların işlerini kısa sürede çözüyor. T.C. kimlik numaraları ile masalara gelen vatandaşlara kısa sürede detaylı bilgi verilip ne yapması gerektiği konusunda açıklama yapılıyor.

Vergi yönünden borcu olan veya ölüm, ruhsatsız yapı gibi nedenlerle emlak vergisi bildiriminde bulunmayanlar ile eksik bildirimde bulunanlar da belediyeye gelerek bu yasadan yararlanabilecek. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu herhangi bir yanlış anlamaya fırsat vermemek ve işlemlerin sağlıklı olması adına 31 Ekim 2016 tarihine kadar vatandaşların bilgilendirme masalarına gelerek sorunlarını kısa sürede çözebileceklerini söyledi.

Vergi barışından yararlanmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Selvitopu, “Bu yasanın maddi yönden de faydası var. Yasadan yararlanmak isteyen yurttaşlarımız Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelip müracaatlarını yapsınlar. Buradaki arkadaşlar kendilerine ne yapması gerektiğini izah edecekler" diye konuştu.

Öte yandan, bu yasayla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak açısından 25 Eylül Pazar günü belediye tarafından düzenlenecek olan Kavacık Festivali'nde de bilgilendirme masası kurularak vatandaşlara bilgi verilecek.

YASA İLE VATANDAŞLARA NE GİBİ KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR?

"Emlak Vergisi Bildiriminde bulunmayanlar ile eksik bildirimde bulunanlar için özel bir kolaylık sağlanıyor. Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında yüzde 80'e varan indirim yapılıyor. Belediyeye olan tüm borçlara (İdari para cezaları hariç) ikişer aylık vade ile 6-9-12-18 eşit taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. Gecikme zammı, gecikme faizi, vergi aslına bağlı vergi cezaları ile bu cezalara uygulanan gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçiliyor. Gecikme zammı ve faizi yerine, Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre düşük oranlı faiz hesaplanıyor. Borçlarının tamamını ilk taksit ödeme süresi içinde ödeyenlere Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre hesaplanan faizde ayrıca % 50 indirim yapılıyor."

Editör: Haber Merkezi