Birlik, yardımlaşma ve dayanışmayı simgeleyen Ramazan, Karabağlar’da hayat buldu. Sosyal Destek Kartı’yla her ay yaklaşık 2 bin ailenin bütçesine katkı koyan, ihtiyaç duyan asker ailelerini destekleyen Karabağlar Belediyesi, salgın mağduru binlerce kişiye de kuru gıda ve hijyen ürünlerinin yer aldığı kolileri ulaştırdı. Bunun özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Kaymakamlığı’yla koordineli çalışılarak, yardımlardan daha fazla vatandaşın yararlanması sağlandı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Karabağlar’daki dayanışma ruhu, koronovirüs salgını sürecine denk gelen Ramazan ayında da kendini gösterdi. Karabağlar Belediyemiz ve vatandaşlarımız ellerinden geldiğince mağdur kesimlerin yanında olmaya çalıştı. Sosyal Destek Kartımız gibi uygulamalarımızı da hesaba kattığımızda, ulaştığımız kişi sayısı 10 bini geçti. Tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Koli dağıtımlarımız sürüyor. Bundan sonraki süreçte de tüm gücümüzle sosyal belediyeciliği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Dayanışmaya katkı koymak isteyenlerin, hazırladıkları kolileri elden ya da kargoyla Refet Bele Semt Merkezi’nin “9131/22 sokak no 2/6 Refet Bele Karabağlar/İzmir” adresine ulaştırmaları isteniyor. Yardım etmek isteyen vatandaşlar, 0 232 414 81 43 numaralı telefonu da arayabiliyor.

KOLİLERİN İÇERİĞİ

Kuru gıda kolilerinin içinde, 1’er kilogram çay, küp şeker, baldo pirinç, pilavlık bulgur, nohut, kuru fasulye, kırmızı mercimek, 3 paket makarna, 500 gram zeytin, 1 litre ayçiçek yağı, 830 gram domates salçası ve 1 paket tuz yer alıyor. Hijyen kolilerinde de çeşitli temizlik ürünleri bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi