Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Birleşmiş Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, “Başkan Karabağ her zaman bizim yanımızda oldu. Biz de her zaman onun yanında olacağız" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyetin önemine değindi, "Eğer, her gün şehit haberlerini duymak istemiyorsak, Diyarbakır'ın askeri garnizonunda bayrak indirildiğini görmek istemiyorsak elimizi taşın altına koymamız gerek. Yoksa Cumhuriyet elimizin altından gidiyor. Bu gidişe STK'lar, Cumhuriyet, Atatürk sevdalıları dur diyecektir" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 2015 kişinin aynı anda zeybek oynayıp ay yıldızlı dev Türk Bayrağı'nı oluşturduğunu hatırlatan Başkan Karabağ, "Etkinliğine, Türk bayrağı, Atatürk resmi asmayanların davetine gitmiyorum. Açık net söylüyorum; Atatürk'e saygısı olmayanla işim olmaz. Cumhuriyet gittikten sonra hiçbir şeyin önemi kalmaz. Cumhuriyet değerlerini söylemekten korkanlara sesleniyorum; bir daha başkan olamayabilirsiniz. Seçimler yapılmayabilir. Başkanlık sitemi tek başına iktidara gelen bir sistemdir. Atatürk'ün kurduğu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. İçimizde sapanlara karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Taşçı, Başkan Karabağ'a, en iyi sosyal demokrat belediye başkanı plaketini verdi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi