8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği işbirliğiyle gerçekleşecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan bine yakın kadın, Urla'da konuk olacak. 7 Mart Salı günü başlayacak olan etkinlikler kapsamında önce Urla'nın tarihi ve turistik yerleri gezilerek kısa bir ilçe tanıtımı yapılacak.

Urla Fotoğraf ve Sinema Gönüllüleri Derneği'nin saat 13.30 Eski Tamirhane Binası'nda gerçekleştirecekleri Kadın Gözünden Kadın fotoğraf sergisinin açılışının ardından yine aynı yerde 14.30'da Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar Paneli gerçekleşecek. Panelistler arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve yazar Ayşe Kulin yer alacak.

8 Mart Çarşamba günü saat 10.00'da Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapılacak. Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından saat 13.30'da gerçekleşecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği 8. İzmir Kadın Festivali'ne katılım sağlanacak.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Biz bir oldukça güçlüyüz. Kadınların örgütlenmeye, kadınların dayanışmaya ihtiyacı var. Güçlü ve güvenilir yarınlar hedefliyorsak güçlenmek zorundayız. Kadınlar öncelikle kendilerinin farkına varmalı. Biz de bunu sağlamak için elimizden geleni yapmaya, farkındalığı yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi