Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Toplantısı 2017 yılının son toplantısını Bornova Kent Konseyi ev sahipliğin de  gerçekleştirdi. Atatürk Mahallesi’ndeki Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe çok sayıda ilçe Kent Konseyi Başkanı katıldı. Toplantıda Ocak ayında yapılacak olan etkinlikler ve yürütme kurulu seçim gündemi hazırlandı.

Açılış konuşmasını yapan Bornova Kadın Meclisi Başkanı Raziye Sarısaltık Bornova Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Saltık, “Hayata geçirdiğimiz her projemizde kadının birleştirici ve iyileştirici gücünü kullandık. Dezavantajlı kadın ve çocuklar ile buluşarak onların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Biz İzmirli kadınlar aslında çok şanslıyız. Çünkü tüm imkanlarını kadınların başarılarına ve projelerine seferber eden belediye yönetimleriyle çalışıyoruz. Bize sağladığı destek için de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür ederim” dedi.

Bornova Kent Konseyi Başkanı Ayten Ayşen Kaya’nın da organizasyona katılan Kadın Meclisleri temsilcilerine teşekkür ederek, “Burada kadınların gücünün bir araya gelerek bir birliği oluşturduğunu görüyoruz. İlçelerimize yaptığınız katkılar için hepinize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toplantıya katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği’ni Bornova’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Atila, Bornova Belediye Başkanı olarak çok şanslı olduğunu da ifade ederek, “Çünkü kadının elinin dokunduğu bir kent burası. Başarılı çalışmalar yapan Kent Konseyimizin Başkanı da, belediyede görev yapan müdürlerimizin çoğu da kadın. Kadın bakış açısı her konuda daha farklı ve güzel. Aslında İzmir olarak şanslıyız. Çünkü kadın bakış açısı tüm ilçe belediyelerimiz de var. Sizler de kendi ilçelerinizde başarılı işlere imza atıyorsunuz. Örgütlü olduğunuz sürece de toplum daha güçlü olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi