Her iki yarısı da nefes kesen müsabaka renkli görüntülere sahne oldu. Karşılaşmadan sonra konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Göğsünde Atatürk resmi olan kızlarımız, beyninde Atatürk sevgisi olan herkes bu ülkeye sahip çıkacak. Bu ülkeyi karanlığa geri götürmeyeceğiz” diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82. yıldönümü kapsamında anlamlı bir etkinliğin altına daha imza attı. Spor Müdürlüğü tarafından Şehit Ümit Boz Spor Tesislerinde organize edilen futbol müsabakasında 3. ligde mücadele eden Elit Spor A kız takımı ile Elit Spor genç kız takımı karşı karşıya geldi. Kızlar sahaya ellerinde "82 yıl önce bize seçme ve seçilme hakkı tanıdın, bugün futbol bile oynuyoruz. Teşekkürler Atam!" yazılı pankartla çıktı. Etkinlikte ayrıca dev Türk bayrağı açıldı, Bayraklı Belediyesi zumba eğitmenleri ve kursiyerleri zumba gösterisi sundu. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu'nca görevlendirilen bayan hakemler yönetti. 20'şer dakikalık  2 devre halinde yapılan maçta A takım genç kızları 5-3 mağlup etti. Karşılaşma renkli görüntülere sahne oldu.

KARANLIĞA GERİ GÖTÜRMEYECEĞİZ!

Kadına seçme ve seçilme hakkı veren ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “1930’lu yıllarda sevgili Atatürk bunları yapmış. Kadınları karanlığa göndermek isteyen zihniyetlere karşı göğsünde Atatürk resmi olan kızlarımız ve beyninde Atatürk sevgisi olan herkes bu ülkeye sahip çıkacak. Bu ülkeyi karanlığa geri götürmeyeceğiz" dedi. Başkan Karabağ, konuşmasının ardından hakemlere ve organizasyon yetkililerine çiçek verdi.

Editör: Haber Merkezi