Kadınların kültürel, sosyal, ekonomik, sportif ve eğitime dayalı faaliyetlere katılımını daha da arttırmak amacıyla kurulan Kulüp, bünyesindeki çalışma grupları ile hayatın her alanında kadınların yanında olacak.

ÜYE OLANLARA 'KADIN KULÜBÜ KARTI'

Kadın kimliğini, toplumu değiştirebilen en güçlü özne olarak kabul eden Bornova Kadınlar Kulübü, kadın alanında çalışmalar yürüten kurum kuruluş ve birliklerle bir araya gelerek kadın sorunlarını ilişkin çalışmalar da yürütecek. Kadınlar Kulübüne üye olan her kadına, ‘Kadın Kulübü Kartı’ verilecek. Kadınlar bu kart ile Bornova Belediyesi’nce düzenlenen tüm aktivitelerden faydalanabilecek ve Bornova Belediyesinin esnaf, kurum ya da kuruluşlarla sağlayacağı anlaşmalar çevresinde çeşitli indirim ve ücretsiz hizmetlerden yararlanabilecek. Kulüp üyeleri kendi mahalleleri başta olmak üzere, belediye hizmetlerinin vatandaşlara ulaştırılması, tanıtılması ve geliştirilmesine öncülük edecek, yeni hizmetler yaratma noktasında Belediye ile birlikte çalışacak.

ÇALIŞMA GRUPLARI OLACAK

Çeşitli atölye çalışmalarının yapılacağı Kadın Kulübü’nde yer alacak. Sosyal Sorumluluk Proje Ekibi; Kadın Hakları ve Gelişimi,  Hayvan Hakları ve Korunması, Engelliler Yararına Çalışmalar, Çevre Sağlığı ve Temizliği konularında çalışmalar yürütecek. Kent Gönüllüleri, Yaşam Boyu Sağlık ve Sağlıklı Bireyler Takımı, Kültür Sanat Grubu, Eğitim Çalışma Grubu ise kulüp bünyesindeki diğer ekipler olacak.

BAŞVURULAR ATATÜRK KİTAPLIĞI'NA

Yönetiminde sosyolog ve psikologların da yer aldığı Kadın Kulübü’nün üyeleri 30 yaş üstü kadınlardan oluşacak. Üye olmak isteyen kadınların, 1 adet fotoğrafla Atatürk Kitaplığı’nın bulunduğu binada hizmet veren Bornova Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi