İZSU, yağmur sularının atıksu sisteminden ayrı hatta taşınmasını sağlayan yöntemi şimdi de Menderes, Konak, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Gaziemir ve Bornova ilçelerinde uygulayacak. Toplam 90 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 16 kilometre uzunluğunda atık su hattı yapılarak, yağmur suyu ile kanal sularının ayrı toplanması sağlanacak; yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek.

Menderes ilçesine bağlı Çukuraltı ve Cumhuriyet mahalleleri ile Gümüldür Atatürk Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki çalışmalar Mart sonunda bitecek. Gültepe bölgesinde Çınartepe, Atamer, Anadolu, Boğaziçi mahallelerinde yaşanan taşkınları önlemek için 19 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı, 11 kilometre uzunluğunda atık su hattı 2017 yılı Nisan ayında bitecek.

Çiğli Maltepe Mahallesi 8108, 8102, 8090, 8090/1, 8110/1 sokaklara 4 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı Nisan'da tamamlanacak. Karabağlar ilçesinde Sarıyer, Uğur Mumcu, Çalıkuşu, Aşık Veysel, Cenrnetoğlu, Bozyaka ve Gülyaka mahallelerinde yağmur suyu kanalı imalatları Temmuz ayında bitecek. Karşıyaka Şemikler'de 6276, 6303, 6304, 6305/2, 6306, 6314/2, 6316/5 ve 6316/6 sokaklarda yağmur suyu hattı imalatları Nisan sonunda bitecek. Gaziemir ilçesi Atatürk, Hürriyet, Fatih, Menderes, Dokuz Eylül, Atıfbey, Gazi ve Beyazevler mahallelerinde başlayan yağmur suyu kanalı inşaatı çalışmaları 2017 yılı Nisan ayında bitecek. Özellikle Sarnıç bölgesinde yaşanan taşkınlar son bulacak. Bornova Evka 3 ve Erzene Mahallesi'nin sokaklarında 5 kilometrelik yağmur suyu kanalı Temmuz ayına kadar döşenecek. Bayraklı Manavkuyu ve Osmangazi mahallelerinin bir bölümünde 10 kilometrelik yağmur suyu hattı Nisan sonunda bitecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalarının ana hedefi, “atık su hatlarının aşırı yağışlarda artan yükünü hafifletebilmek" olarak özetleniyor. Kanal suları kolektör hatlarına, yağmur suları da oluşturulan yeni hatla doğrudan denize veya derelere aktarılıyor. Böylece ana hattaki yük hafifletilerek aşırı yağışlardaki tıkanıklık ve su baskınlarının önüne geçiliyor.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi