Kentin en önemli yatırımcı kurumları arasında yer alan ve 2004 – 2016 yılları arasında 2.4 milyar liralık yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, kentin dört bir yanında kurduğu şantiyelerde 1534 kilometrelik içme suyu, 23 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve 118 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatını sürdürüyor. Başta “Bütünşehir Yasası” ile sınırlarına giren ilçeler olmak üzere 51 noktada sondaj kuyusu açılırken, dere kenarları 30 kilometre uzunluğunda profil korkuluklarla güvenli hale getiriliyor. Ayrıca Tire’ye yeni arıtma tesisi kazandırılıyor. Kent içinde aynı anda 71 şantiyede çalışan İZSU, sadece bu yatırımlar için 538 milyon lira harcıyor.

İZSU’NUN DEVAM EDEN YATIRIMLARI

* Yaklaşık 233 milyon liralık yatırımla Aliağa, Bayındır, Çeşme, Dikili, Mordoğan, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Selçuk, Torbalı ve Urla yeni içme suyu şebekesine kavuşuyor.

* Göksu-Sarıkız, Menemen ve Halkapınar kuyuları ile Tahtalı Barajı’ndan gelen içme suyunu kente taşıyan Yeşildere ana iletim hattının yenileme çalışmaları başladı. 2.5 kilometrelik hat yenileme çalışmaları boru maliyeti ile birlikte 13 milyon 153 bin liraya mal olacak.

* 4.7 milyon liralık yatırımla Seferihisar Sığacık, Tepecik, Hıdırlık, Çolak İbrahim Bey ve Cami Kebir mahalleleri ile Torbalı’nın Düverlik ile Karaot mahallelerinin kanal sorunu çözülüyor.

* 14.4 milyon liralık yatırımla Karabağlar bölgesinde bulunan Kazımkarabekir, Refet Bele, Sevgi, Tahsin Yazıcı ve Vatan mahallelerinde yaşanan yağmur suyu sorunu çözülüyor.

* 44 milyon liralık yatırımla Çeşme ilçesi 1’inci kademe içme suyu imalat çalışmaları kapsamında Ildırı, Germiyan, Şifne ve Reisdere mahallelerinde 143 kilometre içme suyu şebekesi ile 50 kilometreuzunluğunda iletim hattı döşeniyor.

* 20 milyon 775 bin liralık yatırımla Mordoğan’ın içme suyu şebekesi baştan sona yenileniyor. Çalışmalar 142 kilometrelik içme suyu şebekesi ile bir adet su sondaj kuyusunu kapsıyor.

* 8 milyon liralık yatırımla Bayındır merkezdeki 15 mahallenin 30 yıllık içme suyu şebekeleri yenilenirken, ilçenin merkez mahallelerinde de 2.6 milyon liralık yatırımla 5 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeniyor.

* Menderes merkezindeki eskiyen, kaçaklara neden olan 40 yıllık boruları, 191 kilometre uzunluğunda basınca dayanıklı borularla değiştiriyor. Yatırım maliyeti yaklaşık 28.9 milyon lira. Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu ve Kısıkköy’de bulunan eski içme suyu şebekeleri de 6.5 milyon liralık yatırımla yenileniyor.

* Selçuk ilçe merkezinde 1970’li yıllardan kalma eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri 20.4 milyon liralık yatırımla yenileniyor. 126 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşeniyor.

* 10 milyon 850 bin liralık yatırımla Tire İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yapılıyor.

* Atık suların personel gerektirmeden, minimum alanda otomatik olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin ilki Foça'nın Ilıpınar mahallesinde kuruluyor.

* Menemen’in düşük kotta bulunan ve yağışlarda sıkıntıyı yaşayan İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerine 4.5 milyon liralık yatırımla 6.7 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeniyor.

* 4.8 milyon liralık yatırımla Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık ve Narlıdere ilçelerindeki derelerin kenarlarına korkuluk yapılıyor.

* 4.4 milyon liralık yatırımla Bayındır, Bergama, Beydağ, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk ve Tire’de 51 adet sondaj kuyusu açılarak bu bölgelerde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı çözülüyor.

Editör: Haber Merkezi