Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ve Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan FikrimİZ kapsamında ‘Gıda Girişimciliği Programı’ ve ‘Sosyal Girişimcilik Programı’ tanıtım toplantısı gerçekleşti. 

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, projeye destek verecek olan İhtiyaç Haritası ve Inogar Kurucu Ortağı Oyuncu Mert Fırat ile Sosyal Girişimci ve Akademisyen Itır Erhart yer aldı.

PROJELER NELERİ KAPSIYOR?

İzmir’deki gıda girişimciliğinin güçlendirilmesi için çalışmaların yürütülmesine olanak sağlanması hedeflenen Fikrimiz Gıda Girişimciliği Programı ile İzmir’deki potansiyel gıda girişimlerinin tespit edilmesi, gıda girişimi iş fikirlerinin desteklenmesi, mentorluk ve iş destek eğitimlerine erişim sağlanması, katılımcılara etkili gelişme fırsatları sunulması da amaçlanıyor. Program kapsamında gıda girişimciliği eğitimleri, iş destek hizmetleri, mentor programı ve mutfak atölyeleri gerçekleştirilecek. Fikrimiz Sosyal Girişimcilik Programı ile İzmir’de sosyal girişimciliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Program kapsamında İzmir’deki sosyal girişimci adaylarının gerekli girişimcilik eğitimlerini alması, iş birlikleri geliştirmesi ve yeni iş fikirleri üretmesini amaçlanıyor. Program kapsamında sosyal girişimcilik eğitimleri, atölyeler ve girişimcilik söyleşileri düzenlenecek. Aralık ayında yapılacak iş planı yarışmaları ile sona erecek olan Fikrimiz Gıda Girişimciliği Programı ve Fikrimiz Sosyal Girişimcilik Programı’nın kazananları gıda girişimleri ve sosyal girişimlerle ödüllendirilecek.

“İZMİR’İN ÇITASINI YÜKSELTECEK”
İzmir’in çıtasını yükseltecek bir yapıyı kurmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok heyecanlıyım. Bir tarafta pandemi, döviz kurları gibi güncel hayatta bizi alıp götüren bir hikaye var ama bir yandan da geleceği tasarlamakla, geleceğe yürümek gibi bir heyecan var. Bunu yaparken İzmir’in çıtasını yükseltecek, İzmir’in inovatif gençlerinin önünü açacak bir yapıyı kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu alanlarla devasa başarılara imza atmış Sevgili Mert Fırat ve Sevgili Itır Erhart’a bu yol arkadaşlığına imkan verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu yapı bu fikirler çok yeni girişimler ama bu yenilik biliyoruz ki insanlığı geleceğe taşıyacak başlangıçlar anlamı taşıyor. İzmir’in güçlü paydaşlarla birlikte yol alıyor olmasından ve böyle bir başlangıçta olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

“HERKESİN İLHAM VERMESİ BİZİ ÇOK SEVİNDİRİYOR”
İhtiyaç Haritası ve Inogar Kurucu Ortağı Oyuncu Mert Fırat da, “Bu desteklerin önemini fiziken görmüş, pratikte ve uygulamada yaşamış biri olarak dezavantajlılara inanılmaz bir kapı açtığını biliyoruz. Finansal okur yazarlığında finansal okur yazarlığına kadar uzanan ve ithal bir fikir ile gelmeyen mahallenin neye ihtiyacı olduğundan bizlerin neye ihtiyacı olduğunu buluşturan ve yatay bir oluşumdan bahşediyoruz. Bu bizi heyecanlandırıyor. Çünkü bunlar ancak kitaplarda oluyor biliyorsunuz. Herkesin ilham vermesi bizi çok sevindiriyor. Bu fırsatı herkese açmaktan ve desteklemekten çok mutluyum” açıklamalarında bulundu.

“SOSYAL GİRİŞİMCİLİĞİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK”
 Sosyal girişimciliğin önemine vurgu yapan Sosyal Girişimci ve Akademisyen Itır Erhart, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.  Erhart, “Sosyal girişimciliğin geleceği çok parlak, en büyük ihtiyaçları destek, bir ekosistem ve birbirlerinden beslenmek” dedi.

Başkan Soyer, Mert Fırat ve Itır Erhart  basın toplantısının ardından Tarihi Havagazı Fabrikası içerisinde bulunan Meslek Fabrikası Atölyesi’ni gezerek, bilgi aldı.