Yusuf Başar/Özgür Şengül-İzGazete - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İz Gazete Muhabiri Gizem Taban ve İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Çoşkun’un sorularını yanıtladı. 

Başkan Tunç Soyer, Acil çözüm ekibi çalışmasının kendisini heyecanlandıran ve uzun zamandır akıllarında olan bir çalışma biçimi olduğunu belirtti. Sistemin çalışma şeklini anlatan Soyer, “Bir sosyolojik araştırma yapan ekip var bunlar sokak sokak ev ev dolaşıp sorun analizi yapıyorlar sonra bunları raporluyorlar dolayısıyla önce hangi mahallede hangi sokakta ne yapılması gerektiğini ile ilgili bir tablo çıkıyor. Sonra tüm Büyükşehir Belediyesinin kurumsal yapısı içinde birimlerden temsilciler topluyoruz. Yani park bahçelerden bir kişi planlamalardan da eshottan da. Bu böyle çelik ekip, nasıl adlandıracağımızı bilmiyorum ama hızlı hareket eden bir ekip. Dolayısıyla sosyoloji araştırması yapan birimden gelen raporları uygulama ekibine aktarıyoruz ve uygulama ekibiyle hep beraber alana gidiyoruz ve nerede ne yapılması isteniyorsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da İz Gazete mikrofonuna açıklamalarda bulundu.

Arama Çalıştayı’nın İzmir’den başlamasının çok önemli olduğunu İzmir’in CHP’nin geçmişten bugüne hem yerel de hem genelde başarılı olduğunu söyleyen Batur, çalıştayda özellikle mevcut durum sorgulaması yapıldığını kentte bundan sonra ki çalışmaların yürütülmesi ve il, ilçe örgütlerinin belediye ilişkilerini daha iyi noktaya getirilmesi konularının konuşulduğunu söyledi.

“İKTİDARIN EN BÜYÜK ADAYIYIZ”

Yerel yönetimlerin başarılı olması CHP ve millet ittifakı ile iktidarın en büyük adayı olduklarını ve bununla ilgili belediyelerin ve örgütlerin bundan sonra ki yol haritasının belli olması şeklinde konuşan Batur,” Tek bir hedefimiz var Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak, artık iktidarın belediye başkanı olarak görev yapmak istiyoruz” dedi.

“ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI”

Pandemi süreci başladığından beri en önemli şeyin insan sağlığının her şeyin önünde olduğunu ve tüm yatırımların, çalışmaların önüne geçtiğini ve aldıkları kararla başladıkları yatırımları durduran Batur,” Önce önümüzü görelim” şeklinde konuştu. Normalleşme süreci başlamasıyla birlikte bu döneme kadar vatandaşın sıkıntılarını çözen sosyal belediyecilik anlayışını en güzel şekilde uyguladıklarına inanan Başkan Batur, “Sadece Konak belediyesi olarak değil, İzmir'deki tüm belediyeler, başta büyükşehir belediyemiz olarak bir hazirandan sonra normalleşme başladığında startı verdik. Yeniden tekerler dönmeye başladı Konak belediyesi olarak da halkımıza söz verdiğimiz gibi çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İKNA EDECEĞİZ, ANLATACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ

Görevdeki ilk 500 günü hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Söz verdiğimiz işlerin yüzde 65'ini ya başlamışız ya bitirmişiz bu da ne kadar hızlı çalıştığımızı ve kadar programlı çalıştığınızın güzel bir örneği” diyerek sözlerine devam etti. Birlikte Konak anlayışı ile bütün sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve meclis üyeleri ile güzel işler yapmaya devam edeceklerini söyleyen Abdül Batur,” Büyükşehir Belediye başkanımız Tunç Başkana da teşekkür ederim. Her türlü çalışmada bizim yanımızda Konak’la ilgili ne götürürsek o konuda yardımcı oluyor ve Konak’ın gelişmesi noktasında ki projelere katkı sunuyor” şeklinde konuştu. Gültepe projesinin çılgınlık olduğunu söyleyen Batur, 40 senedir çözülemeyen fakat seçim zamanı önlerine gelen en büyük problemlerden biri olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: Hemen çalışmaya başladık 300 hektarlık bir alanın 14 tane ihaleyi kapsayan planını yaptık. Kentsel dönüşüm planını oy birliğinden geçirdik bütün partiler de ittifakla geçirdiler. Bazı itirazlar var olabilir vatandaşı ikna edeceğiz, anlatacağız çalışacağız ama 40 yıldır bir özlemle beklenen bir şeydi. Bana göre imarda bir devrim yaptık.”Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi ile bir çalışma başlatıldığını ve 4 tane mahallede acil hizmet ekipleri kurduklarını söyleyen Batur,” Bence Konak Arzu ettiği hizmetleri bu dönem görecek zaten 5 yıl sonunda nereden nereye geldik onu da herkes takip edecek” ifadelerini kullandı.

CHP’nin örgütü ile barışık olduğunu ve örgütün arkalarında durdukları sürece belediye olarak çok iyi işler yapacaklarının belirterek İlçe bakanı Çağrı Gruşçu’nun aday olduğu andan itibaren yanından hiç ayrılmadığını ve kampanyayı beraber yürüttüklerini söyledi. Abdül Batur sözlerine şu şekilde devam etti: “Başta Çağrı Gruşçu başkanım olmak üzere tüm ilçe yöneticilerle, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, verdikleri katkı için teşekkür ederim. Bu arada meclis üyesi arkadaşlarımızla tam bir parti disiplini içinde yapılan çalışmalara büyük bir katkı koyuyorlar çok değerli arkadaşlarımız var. Barışın olduğu her yerde başarı vardır ona dikkat ediyoruz. Kavgalı yere kimse kız vermez diye bir atasözü var biz o ilkeyle geçmişten bu yana herkesi kucaklayan herkesle, çalışanıyla, meclis üyesiyle, muhtarıyla ve örgütüyle birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz.”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç Alsancak Tarihi Hava Gazı Fabrikasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi çalıştayı sonrası İz Gazete Muhabiri Gizem Taban’nın sorularını yanıtladı.

Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak yarsından fazlasının CHP’li belediyeler tarafından yönetildiğini ve sosyal belediyecilik anlayışının ne kadar önemli olduğunu ve yerel yönetimlerdeki başarının iktidara giden yolda çok önemli olduğunu söyledi.

“ÜÇ DEFA DEZENFEKTE ETTİK”

Buca’da 81 vilayetten insanın yaşadığı bir kent olduğunu ve İzmir’in en Büyük ilçesi olduğunu söyleyen Kılıç, koronavirüsün yüksek olduğunu düşündüğünü söyledi. Buca’da bir dezenfaktasyon çalışmasının yapıldığını 47 mahalle ve 3 bin 700’ün üzerinde sokağı 3 defa dezenfekte ettiklerini belirten Buca Belediye Başkanı Kılıç, “Buca'da 10 bin liraya yakın dezenfektasyon için harama yaptık. Sadece sokak dezenfektasyonu için  değil, bütün kamu, kurum ve kuruluşlar, eczaneler, marketler, aklınıza  gelebilen iletişimin olduğu her yerde buçalışmayı yaptık bundan sonra da yapacağız. Bu aşamada ekonomik olarak da tüm Dünya bu olaydan etkilendi aynı şekilde Buca’mız da etkilendi Buca'da yaşayan vatandaşlarımızın da ekonomik yönden ciddi manada darboğaza girdiklerinde görüyoruz bu sebepten dolayı da sosyal yardımlar özellikle sosyal belediyecilik bu aşamada ciddi manada önemli olduğunu görüyoruz. Sosyal çalışmalarımız da devam ediyor İnşallah yakın bir süreçte bu hastalıktan kurtuluruz tekrar yine normal sağlıklı günlerde beraber buluşuruz” dedi.

Kılıç Belediyelerin hizmet odaklı bir kurum olduğunu ve gelirlerinin de yasa ile belirlendiğini ve bu gelirelerin vatandaşın vergileri olduğunu belirtti. Aynı zamanda belediye çalışanlarında da covid vakası görüldüğünü hizmette aksaklıklar olduğunu söyleyen Erhan Kılıç,” . Daha yeni temizlik işlerinde bir şef arkadaşımız hastalığa yakalandı bu durumda biliyorsunuz yanında olan bütün arkadaşların karantinaya alınması ve buna benzer sebeplerden dolayı hizmetlerde açıkçası aksamalar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

SİYASİ İRADE GEREKİYORDU

Cezaevi’nin kaldırılması ile uğraş verdiklerini ve bunun için siyasi irade oluşmasını söyleyen Kılıç, siyasi kimliklerin bir kenarı atılıp kent için çalışma yapma anlayışının oluşması gerektiğini ve de oluştuğunu söyleyerek sözlerine devam etti: şekilde bizimle beraber AK partili vekiller MHP’li  vekiller  İYİ partili vekiller hepsi gerçekten bütün o siyasi sahipliklerini bir  kenarı bıraktılar özellikle Hamza Dağ milletvekilimiz ve Atilla Kaya bunlar ciddi mücadele verdiler tekrardan sağolsunlar kendine teşekkür ediyorum artık herhalde bir sonuca doğru gitme durumumuz var gibi görünüyor İnşallah yakın bir süreçte o  problem o dertten de kurtuluruz.”

”İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK”

Göreve geldiği gün itibari ile istedikleri sonucu alamadıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, pandemiden çok etikilendiklerini ve ülkede artan enflasyon oranınında ortada olduğunu ve kafasındaki projeleri tam manasıyla gerçekleştiremediğinği söylerek sözlerine şu şekilde devam etti: yaşanabilir bir kent hayali açıkçası biraz sekteye uğruyor ama nihayetinde yine bu 500 günde hayal ettiklerimizin tamamını gerçekleştirmemiş olsak da en azından o hayalleri biraz daha yakınlaşmaya başladık özellikle Buca Belediyesi'nin bütün çalışmaları artık dijital ortama aktarıldı arşivleme çalışmalar bitmek üzere yani bu süreçte en azından bu 21 yüzyıldaki o dijital çağa ayak uydurabilecek olan bir belediye yapısını sağladık diyebiliriz onun haricinde mali disiplin  önemliydi bizim için onda da iyi bir aşamaya doğru gidiyoruz yani yakın bir süreçte gerçekten artık mali disiplin yönünden bir sıkıntımızın kalmayacağını düşünüyorum.”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da Alsancak Tarihi Hava Gazı Fabrikasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi çalıştayı sonrası İz Gazete Muhabiri Gizem Taban’nın sorularını yanıtladı.

Aksoy, çalıştayın ne kadar önemli olduğuna, pandemi döneminde yerel yönetimlerin ne sıkıntılar çektiğini görevindeki ilk 500 gününü ve son olarak kayyum atamaları hakkında konuşan Serdar Aksoy,” Belediye Başkanlarının yolunu tıkamanı siyasi karşılığı otoriterliktir” dedi

“BİRBİRİNİ ANLAMAK İÇİN ÖNEMLİ”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yapılan bu çalıştayların belediye başkanlarıyla parti üst yönetimin birbirilerini anlaması noktasında çok önemli olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Cumhuriyet Halk partisi içerisinde ihtiyaç duyduğumuz ortak bir kimliğin üzerinde ortak dilin oluşturulması ve bu ortak dilin oluşturulması noktasında bu çalıştaylar çok önemli oluyor.”

“HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Pandemi sürecinde belediyelerin de mali olarak sorunlar yaşadığını, bunun bir küresel kriz olduğunu ve sadece belediyelerin değil, devletin, esnafın ve diğer kurumların bu dönemden çok etkilendiğini söyleyen Aksoy, Ülkenin de içinde bulunduğu ekonomik kriz ile birlikte zor dönemler geçirdiğini fakat bu dönemi nasıl atlatabileceklerini, seçim öncesi verdiği sözleri gerçekleştirmek için kaynak yaratmaya çalıştılarını söyleyen Aksoy,” hep birlikte aşacağız” dedi.

“NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORDUK”

Belediye Başkanlığında ilk 500 günü hakkında açıklamalarda bulunan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, seçilmeden önce projelerinin hazır olduğunu ve seçildikten sonra ne yapacağım diyen bir belediye yönetimi olmadıklarını söyleyen 500 günlük süreçte 16 tane açılış yapmalarının bununla ilgili olduğunu belirterek “Bu biraz kentini sevmekle de alakalı, bizim sloganımız da zaten Menemen seni seviyorumdur. Evet ben Menemeni seviyorum o yüzden bu projeler devam edecek” ifadelerini kullandı

“ŞİDDET KÜLTÜRÜ VAR”

Menemen’de kadınlarla ilgili çalışmalarda bulunan Aksoy,” Son dönemde medyada okuduğumuz haberlere bakacak olursak çok ciddi bir sosyal patama var bu sosyal patlamanın getirmiş olduğu şiddet kültürü var. Bu şiddet kültürü kadına ve çocuğa yöneliyor.” Sözlerine Menemen’de kadın dayanışma merkezleri, kreşler ile birlikte kadının sosyal hayat içerisinde görünürlüğünü arttırmak istediklerini belirtti.

“MİLLETİN TERCİHİNE SAYGI DUYULMALI”

Yapılan kayyum atamalarının belediyelere ciddi anlamda zarar verdiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “ Seçimler bitti ama birileri seçimi halen bitiremedi.” Diyerek sözlerine devam eden Aksoy, seçimlerin bir kazananı birde kaybedeni olduğunu milletin tercihine saygı duyulması gerektiğini hatırlattı. Kayyum atamalarının sadece belediye başkanını görevden almak olmadığını kayyumun belediyeyi çalışmaz hale getirdiğini ve bunun orada yaşayan halka haksızlık olduğunu söyledi.

HİZMET ETMESİ İÇİN SEÇİLİYOR

Demokrasiyi ve özgürlükleri yaşamak istediğini belirten ve bunların kısıtlaması noktasında alınacak kararlara sessiz kalmayacağını söyleyen Aksoy,” burada halkın oylarıyla seçilmiş olan belediye başkanlarının yetkilerini kısıtlama noktasından hareket ediliyorsa böyle bir yol yöntem ya da böyle bir yönetmelik çıkartılacaksa bu halkın iradesine ipotek koymak demektir. Bu da doğru bir şey değil sonuçta demokrasi diyoruz, açık toplum diyoruz birlikte yaşama kültüründen bahsediyoruz. Belediye başkanları niye seçiliyor hizmet etmesi için seçiliyor ve belediye başkanlarını hizmet etmenin yolunu açmaktansa yolunu tıkanmanın siyasi karşılığı nedir? Terminolojisi nedir? Onun adı otoriterliktir” diyerek sözlerini noktaladı.

İzmir Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Çalıştayı sonrası Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da İz Tv’ye açıklamalarda bulundu.

Oran, CHP çalıştayının çok yararlı bir çalışma olduğunu CHP’yi yerelden genele taşımasını İzmir’den yaptıklarını belirtti. Ayrıca Oran, Türkiye çapında yerelde iktidara gelen CHP’nin genelde de iktidara geleceğini vurguladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran pandemi döneminde emlak vergisi tahsilatında düşüş yaşadıklarını, bu düşüşü ön gördüklerini ifade etti. Oran sözlerine şöyle devam eti “Dolasıyla yatırım harcamalarımızı frene basmıştık fakat şimdi daha bir normale dönüş var çeşme kapalı Pazar yeri temel atmalarımız başladı. Arkasından çiftlikköydeki olimpik yüzme havuzumuz bütün yatırımlarımız yoluna girdi ve devam ediyor. Çeşme’nin bütçesi  şu an bütün yatırımları yapmaya uygun vazıyette” şeklinde konuştu.

“ADRESİM ÇEŞME ADINDA KAMPANYA BAŞLATTIK”

Çeşme’de yaklaşık 300.00 nüfus olmasına rağmen adres sistemindeki nüfusun  44.400 kişi olduğunu  belirten Oran sözlerine şöyle devam etti “Biz herkes i çeşmede hemşerimiz  olmaya davet ediyoruz çeşmeye gönül veren çeşmede yaşayan herkes hem kendi yaşamlarına hem hem de ilçesine katkı koymak için  birinci adreslerini çeşmeye taşımaları için  bir çağrı yaptık ve görüyoruz ki bu çağrıya çok pozitif  dönüşler var. Çeşme Nüfus Müdürlüğü doldu taştı ama aynı zamanda bu işlemi  vatandaşların E  devletten de yapabildiğini hatırlatmak durumundayım” şeklinde konuştu. Ayrıca Çeşme’deki Covıd vakalarına da değinen Oran “Çeşme’de  hiç bir yoğun bakım vakası olmadı ,ölüm vakası olmadı. Çeşme hem pandemiyide sağlık anlamında ucuz atlattı hem de Çeşme turizm merkezleri arasında ekonomik olarak en az zararı gören ilçe olarak bu noktaya kadar geldi” dedi.

İzmir Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi çalıştayı sonrası Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin İz Televizyonuna açıklamalarda bulundu. Engin, çalıştayda konular ve çözüm önerilerinin tartışıldığını buradan çıkacak sonucu da ilerleyen aylarda, yıllarda yol haritası olarak belirleyeceklerini ifade etti.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin pandemi sürecinde gelirlerinin düştüğünü söyledi. Engin sözlerine şöyle devam etti “Biz hep şunu ifade ettik Narlıdere Türkiye’de  1.oldu  biliyorsunuz partimizin aldığı %80 oranıyla en yüksek oranı aldı.Vatandaş bize çok yoğun bir destek verdi, bizde seçim bildirgemize koyduğumuz projelerin şu an için gururla söyleyebilirim   ya başladık ya bitti ya temel attık ya proje aşamasında görevimizin sonunda vatandaşa vaat ettiğimiz yapacağımız dediğimiz her şeyden daha fazlasını yapacağız” dedi.

“HER KESİMDEN İNSANIN RAHAT EDEBİLECEĞİ BİR NARLIDERE YAPACAĞIZ”

Pandemiye rağmen hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirten Engin sözlerine şöyle devam etti “Her kesimden insanın rahat edebileceği bir Narlıdere yapacağız inşallah. Ben buradan  bütün kurumlara başta Büyükşehir Başkanımıza  teşekkür  ediyorum. Hiç bir mazeretimiz yok borcumuzu bahane edemeyiz pandemiyi  bahane edemeyiz. Vatandaş bizi  seçti ve biz kararlıkla inançla bütün becerilerimizi herkesle uzlaşarak , herkesin akılından faydalanarak ortak akılla Narlıdere’nin , İzmir’in  sorunlarını çözeceğiz. CHP  iktidar olduğu  bütün iller de ve  ilçeler de  her bakımdan çok başarılı örnekler sergiliyor , inşallah iktidar olduğumuzda da ülkeyi  bu kıt olanaklara rağmen iyi yönetim  için  sınırsız bir kaynağa ihtiyaç yok, FETÖ zenginliklerine ihtiyaç  yok kıt kaynaklarda şehrimiz  için  ülkemiz  için çok önemli ve yaralı çalışmalar yapacağımızı gösteriyoruz”.

CHP’nin  iktidara gittiğini  ve parti  her ne kadar hazır olsa da kadroların hazırlanmasını gerektiğine değinen Kırgöz,  sözlerine şöyle devam etti “CHP gerçekten her yönüyle ülkeyi yönetmeye hazır ama bunun antrenmanları yapılıyor bu toplantılarda çok faydalı oluyor” dedi

“PANDEMİ BELEDİYELERİ KAYIBA UĞRATTI”         

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz  pandeminin belediyelerin kayba uğrattığını ama Dikili olarak  bu sürece hazırlıklı olduklarını kendisinin iş hayatından gelen bir belediye başkanı olduğunu ve krizleri fırsata çevirmesini bilen bir kişiliğinin olduğunu söyledi.  Ayrıca Kırgöz Dikili’de aldıkları önlemler ile ekonomik gelirleri kısıtlansa da Dikili’ye yapacakları hizmetler de hiçbir aksatma yapmadıklarına vurgu yaptı. Kırgöz sözlerine şöyle devam etti “Özellikle Büyükşehir  Belediyesi  ile  yaptığımız işbirliği sayesinde  Dikili’mize 1.5 yıl içerisinde çok ciddi hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz”

“TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE  BİR ÇAĞRIDA  BULUNDUM”

Pandemi  döneminde özellikle kıyıya sınır olan belediyelerin farklı bir statünün uygulanması gerektiğini belirten Kırgöz  bunun için Türkiye Belediyeler Birliği’ne  bir çağrıda bulunduğunu söylerken sözlerine şu şekilde devam etti “bizim nüfusumuz şu an 43.000 şu an Dikili’nin  nüfusu 100.000 üzerinde biz buna göre pay alıyoruz devletten ama  1, 1.5 ay önce 220.000 üzerinde idi tatil günlerinde bayramlarda bu nüfus 900.000 civarı oluyor. Biz  bunu emniyetten kente giriş çıkış yapan arabalardan öğreniyoruz. Dolayısıyla Merkezi hükümetimizin   kıyaya sınırı olan ilçelerle ilgili farklı bir çalışma yapması lazım, bizim aldığımız değerleri buna göre değerlendirip yaz, kış ortalama nüfusa göre bir pay verilmesi lazım. Düşünün 40.000 nüfusa göre bir personel sayınız var ve  buna göre organize oluyorsunuz iş makineniz gücünüz  buna kadar ama 6 ay içinde  220.000 nüfusa hizmet ediyorsunuz bunun altından kalkmak kolay olmuyor buna rağmen ben belediyelerimizi başarılı buluyorum . Merkezi hükümetin bize destek olup farklı kanunlar çıkarması lazım.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da İz Televizyonu’na açıklamalarda bulunan başkanlar arasındaydı. Kayalar, bu çalıştayları verimli bulduğunu belirtti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar daha önce 2 kez belediye başkanı olarak çalıştaydaa katıldığını ve bu çalıştaydan çok önemli değerler konular çıkardıklarını ve bu çalıştayların arttırılması gerektiğine vurgu yaptı. Kayalar, sözlerine şöyle devam etti “Yaptığımız çalıştayda  yereldeki  başarının genelde ne getirdiği işte partimiz, örgütümüz  ile beraber nasıl çalışılacağı  bu konular üzerine görüşüyoruz ve herkes fikrini  söylüyor konuşmalar yapılıyor. Bu çalıştayların  bizlere  değer kattığını düşünüyorum,  bizim bazı konulardaki  bakış açımızı değiştiriyor gerçekten bu çalıştayların  arttırılarak devam etmesi  gerekir diye düşünüyorum”

“PANDEMİDE GELİR DÜŞTÜ DİYE ÇALIŞMAMIZI AKSATMIYORUZ”

Pandemi sürecinde gelirlerinin düştüğünü söyleyen Kayalar yinede çalışmalarını aksatmadıklarını belirtti.  100.000 nüfuslu Menderes’te 500.000 maske dağıttıklarını ve 10.000 civarı aileye yardım kolisi dağıttıklarını vurguladı.  Kayalar sözlerine şöyle devam eti “Benim kendi şahsi düşüncem biz  turizm ilçesiyiz yaklaşık  45 civarı sahilimiz var. Kış mevsimi nüfusu  ile  yaz mevsimi  nüfusu farklı kış mevsiminde  100.000 olan  nüfus  yaz mevsiminde  400.000 civarını buluyor yani böyle ilçelerde iller bankası  paylarının  bu oranla  değerlendirerek  verilmesini istiyoruz”

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen CHP çalıştayın ardından konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP kalesi olarak bilinen İzmir’de başlayan arama konferansının çok faydalı olduğunu belirtti. Ayrıca Sengel  Avrupa Plaj Voleybolu 2020’nin Efes’te gerçekleştirilmiş olmasının çok keyifli olduğunu ifade etti.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel  CHP çalıştayının İzmir’de başladığı için çok gurulu olduklarını belirtti.Sengel sözlerine şöyle devam etti “ Çalıştayda hem  kişiler ve örgütler aynı zamanda belediyeler  mevcut sorunları ile ilgili de  konuşmalarını yapıyorlar. Aynı zamanda hedefimiz iktidar olduğu için bu iktidara dair atacağımız adımları konuşuyoruz ve gerçektende çok faydalı bir arama konferansı  haline geldi. Bu arama konferansının sonunda çıkacak olan belli bazı sonuçlar örgütü, belediyeleri ve   yerel yönetimleri hepsini kapsayacak sonuçlar olacak, iktidarada  kesin adımlar ile yürümemizin  bir başlangıcı olacak sonrasında çalıştay  bütün illerde de olacak” dedi.

“Avrupa plaj voleybolu 2020’nin Efes sahilde olması çok keyifliydi”

Pandemi sonrası düzelenen ilk spor müsabakası olan Avrupa Plaj Voleybolu 2020’nin Efes Selçuk’ta gerçekleşmesinin çok keyif verdiğini vurgulayan Sengel sözlerine şöyle devam etti “Bunun  haricinde de  çeşitli ülkelerden geldiler. Avrupa’nın bir çok yerinden gelinildi. 35 tane takım geldi bu 35 tane takımda kadınlı erkekli hem U18 hem U22 yaptık hem Efes Selçuk’un tanınırlığına tanırlılık kattı hem de bunun süreklilik arz edecek olması bizi fazla umutlandırdı. Geçen yılda Türkiye Futbol Federasyonu ile  yapmıştık zaten ama bu sefer olan yer Avrupa noktasında sahip olması çok önemliydi ve gerçekten bire bir bütün koşullara uyularak yapılan bir organizasyon oldu. Her seferinde bu sorular sorulduğunda inanın heyecanlanıyorum şu anda da çok heyecanlıyım çünkü bu bir ilkti ve bu ilkin devam edecek olması çok büyük bir keyif zaten yalnız burada en önemli şeylerden   biride şu Efes Selçuk gibi işte tarihin göz bebeği olan 8600 yıllık tarihe sahip olan bir yerde avrupadaki  gelen insanları ağırlamak hem onlar için çok güzel  oldu hem de bizler için çok güzel oldu devamı daha da  güzel olacak” dedi.

“Pandemi hem esnafı hem belediyeleri  kötü etkiledi”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel pandemi sürecının belediyelerin ve esnafın zarar gördüğünü söylerken hiç birimiz halk kadar zarar görmemişizdir diyede vurgu yaptı. Sengel sözlerine şöyle devam etti “ Yokuş aşağı giden bir ekonomi varken birde pandeminin olması  ekonomik olarak dar boğaza soktu, zaten birde pandeminin  olması bizim gibi turistlik ilçelerde çok büyük bir etki yarattı o anlamda belediyede buradan çok zarar gördü. Biz şöyle bir şey  yapıyoruz yatırımlarımıza devam ediyoruz ancak tabiki bazıları ile ilgili olarak farklı bir noktaya çekmek zorunda kaldık yada biraz ötelemeye kaldığımız işlemler var o yüzden öncelikle  bir aciliyet  sıralaması yaptık o aciliyet sıralamasına göre adım atmaya çalışıyoruz, evet sarsıldıktı mı  sarsıldık ancak yıkılmadık ayakta moduyla  devam ediyoruz yani  hizmet beklemiyor çünkü halkın ne olursa olsun daha fazla hizmete ihtiyacı var . CHP   belediyelerinin de  bu pandemı  sürecinde  ne kadar halka yakın olduğu ve çözümcü olduğu ortaya çıkmış oldu. O anlamda bu çözümlülük  noktasında daha da devam etmeye çaba sarf etmeye çalışıyoruz.Ayrıca Sengel 5 hedef 50 proje konusu hakkında da şunları söyledi “5 hedef 50 projeyle yola çıkmıştım . 5 hedef 50 projenin bir çoğunun  yatırım noktasında olup sadece kendi sermayemizle  yapacağımız yatırımlara zaten başladık bunun en önemlisi Efes tarla toprak okulu üretici pazarı ,tohum merkezi  ve tarım müzesi idi. Onlara zaten hemen göreve gelir gelmez başlamıştık daha sonrasından yapmayı planladığımız festivaller kenti noktasına getirmeyi  düşünüyorduk. Efes’e o noktada çok önemli  ivme kazandırdık ancak pandemı bazı organizasyonların olmasını bir nebze bile olsa engelliyor ama ona rağmen 5 hedef 50 proje noktasında doğru bir yere geldiğimiz  kanaatindeyiz  hatta kendi takvimimizin   daha da önüne geldik  o anlamda 500 gün çok dolu dolu geçti. Bu kadar önemli adımlar atmak bizim için önemliydi hele ki başka bir partiden devir alıp belli bir borç yükü ile devir almamıza karşı kesin ve doğru adımlar atarak ilerliyor olmamız sadece benim değil ekip arkadaşlarımın ve belediye çalışanlarının aynı zamanda CHP başarısıdır o yüzden keyifliyiz.“

Cumhuriyet Halk Partisi çalıştayı sonrası Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal İz Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

İzmir’de gerçekleştirilen çalıştayın diğer çalıştaylardan farklı olarak örgütünde içinde bulunduğu bir çalıştay olduğuna değinen Sandal sözlerine şöyle devam etti “Bu boyutuyla bizim çalışmalarımızın  alanda siyasallaşması ile ilgili temel eksik ve sıkıntıların belirlenmesi konusunda oldukça verimli bir çalışma sanıyorum bununda faydalarını ilerleyen süreçte hep beraber görürüz”

“BU SÜRECİ HASARSIZ ATLATTIK”

Her ülkenin kendine ait dertleri ve sıkıntıları olduğuna değinen Sandal, Bayraklı’nın temel meselesinin alt yapı olduğunu yani yol , elektrik ve doğalgaz sıkıntılarının  olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti “Biz bunların %90nı  hallettik onun dışında diğer anlamıyla da pandemi döneminde diğer süreçlerde Bayraklı yurttaşlarımızın yarısına neredeyse dokunmuş olduk. Vatandaşın bizden talep ettiği ve bizim şu ana kadar eksik bıraktığımız hiç  bir çalışmamız olmadı. Bizim öncelikli işlerimizden bir tanesi israfla mücadeleydi , yani biz Bayraklı Belediyesi  olarak aylık 3 milyonun üzerinden tasarruf yaptık, birde gelir arttırıcı  tedbirler ile aslında biz pandemiyi dengede götürdük.  Belki geçmiş yol bütçemiz ile bu yolu idare edemeyebilirdik ama yaptığımız bu israfla mücadele gelir artıcı kalemler  ile bu süreci  hasarsız  atlattık kredi çekmedik ve şu an mesela bankaya   102 milyon olan borcun 60 milyonunu  ödedik önümüzdeki  süreçte yolumuza daha farklı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi