YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün İzmir’in en büyük büyük meydanının açılışını yaptı. Bizİzmir adı verilen dijital platform, İzmir’de yaşayanları kentteki tüm etkinlikleri takip edebilmelerini, belediyeden haber almalarını, önemli konularda görüş ve önerilerini kolaylıkla paylaşabilmelerini sağlıyor. Platforma bizizmir.com adresinden erişilebiliyor ve dijital platformun uygulaması telefona indirilebiliyor.

‘BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK’

Bizİzmir platformunun açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer platformu basına tanıttı ve sitenin temel işlevlerini anlattı. Soyer, yaptığı tanıtım toplantısında şeffaf ve katılımcı dijital demokrasi çağını başlattıklarını söyledi. Platformu, kentin dijital meydanı olarak tanımladıklarını ifade eden Tunç Soyer, “Hedefimiz 4.5 milyon İzmirlinin geçtiği, sesini duyurduğu bir meydan yaratmak. Ortak akılla demokrasinin yaşama geçmesini, sorunları yerelden çözmeyi hedefliyoruz. Bizİzmir’in açılışını yapmaktan onur duyuyorum. Artık İzmir tüm hizmetlere tek noktadan ulaşabilecek ve fikirlerini bize iletebilecek. Anket uygulaması bölümünde görüşlerini paylaşıp kent yönetimine katılabilecekler. İzmirliler mahallede nereye park yapabileceğine kadar birçok konuyu görebilecek. Sorular sorup katılım sağlayabilecek. Katıl bölümünde BizPuan sistemi var. Bu sistemin başka bir örneği yok. Kent dayanışmasına katılan, gönüllü çalışmalarda yer alan İzmirliler puan kazanacak. Fidan bağışı, sokak hayvanlarına mama bağışı ya da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilecekler, topladıkları puanlarla konserlere, tiyatrolara vb. ücretsiz katılabilecekler. Bu sebeple bu modern İMC anlayışına herkesin katılmasını istiyoruz. Gönüllünün hizmeti ile kamunun hizmetini takas ettiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

ŞEFFAF, KATILIMCI VE ÇOĞULCU ANLAYIŞ

Büyükşehir belediyesinin gizlisi saklısı olmadığını ve vatandaşın belediye kararlarına, ihalelerine doğrudan ulaşabileceğini aktaran Soyer, “Yerel demokrasiyi evrensel boyutlarda yeniden tanımlayan bir vizyon ile hareket ediyoruz. Bizİzmir ile amaçladığımız değişimi görmek ve halkın taleplerini doğru anlamak, demokratik katılımı sağlamaktır. Çünkü demokrasi 5 yılda bir sandığa gitmek değildir, demokrasi birlikte yaşamanın mümkün kılınmasıdır. Ülkemizde son yıllarda gittikçe merkezileşen yönetim anlayışını ancak yerelden çözebiliriz. İzmirlilerin bizden beklediği şeffaflık, katılımcılık ve çoğulculuğu hayata geçirmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Soyer, platformu İBB Meclisi'nde basına tanıttıktan sonra, Saat Kulesi'nin önüne kurulan platformda İzmirlilerle buluştu. Tüm İzmirlileri uygulamayı aktif olarak kullanmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi