Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, “Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri” ve “Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”nı hazırlayan  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sertifikayla ödüllendirdi. Birliğe üye 64 belediye arasında yer alan 16 büyükşehir belediyesinden sadece 3’ü sertifika almaya hak kazandı. 

Sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasında yerel yönetimlerin çabalarının desteklenmesi amacıyla başlatılan “Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne taraf olan ve 2020 yılına kadar yetki alanlarındaki karbondioksit salınımını en az yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt eden ve bu doğrultuda “Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”nı hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Mersin’de düzenlenen “Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji” başlıklı konferansında sertifikayla ödüllendirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde, Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediye başkanları, meclis üyeleri, kurum ve kuruluşların ilgili yöneticileri, Türkiye Sağlıklı Ken tler Birliği koordinatörleri ve uzmanların katılımıyla düzenlenen konferansta, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sertifikasını Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Devran aldı.

Söz konusu konferansta, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından “Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri” ya da “Kentsel Sürdürülebilir Enerji Eylem Plan”larını hazırlayan üye belediyelere sertifika verildi. Birliğe üye 64 belediye arasında yer alan 16 büyükşehir belediyesinden sadece 3’ü sertifika almaya hak kazandı.

‘Kentsel Karbon Ayak İzi Envanteri’nin yanı sıra ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı da hazırlayan  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi sertifika almaya hak kazanan diğer üye belediyeler  oldu.

HEDEF İKLİM DOSTU KENT YARATMAK

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”yla sağlıklı ve iklim dostu bir kent yaratmak için yeni ve önemli bir çalışmaya daha imza atmış oldu. Sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüten Belediye, gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir çevre sunma vizyonuyla bağdaşan çalışmaları da destekliyor. 

Editör: Haber Merkezi