Bir litresi bir milyon litre doğal su kaynağını kirleten bitkisel atık yağları toplamak ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için çeşitli kampanyalar ve yarışmalar düzenleyen Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ile de işbirliği yapıyor. Atık yağların doğayı kirletmeden biodizel ve bioelektriğe dönüştürülebileceği konusunda öğrencilerle birlikte broşürler dağıtarak vatandaşlar bilgilendiriyor.

Her yıl okullar arasında düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmaları ile atık yağların kaynağında ayrı toplanması sağlanıyor. Özellikle çocukların çevre bilincini geliştirmek ve çevreye zarar vermeden yaşama anlayışını hayata geçirmek amacıyla düzenlenen ödüllü yarışmaya ilçede bulunan  her okul katılıyor. Böylece öğrencilerin geri dönüşüme katkıda bulunması da sağlanıyor.

 

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması, çevre bilincinin aşılanması ve özellikle kadınlara ulaşılması amacıyla semt pazarlarında stant kurularak vatandaşlar bilinçlendirildi. Kampanyaya duyarlılılak göstererek bitkisel atık yağları stantlara getiren vatandaşlara ise el bezi, mutfak bezi ve magnet gibi küçük hediyeler ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Bu kampanyalar sayesinde vatandaşlarla doğrudan iletişim kurularak atık yağların ayrı toplanmasının önemi ve bu konuda Belediye ile nasıl iletişim kurulacağı anlatıldı.

Düzenlenen kampanyalar yanında muhtarlık binalarında, okullarda, kapalı Pazar yerlerinde  ve belediye binalarında da atık yağ bidonları bulunuyor. Ayrıca ev ve iş yerlerinde biriken atık yağlar vatandaşların talepleri üzerine belediye yetkilileri tarafından alınabiliyor.

Editör: Haber Merkezi