İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutluyor. Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı olacak. Sabah 09.30’da çelenk koyma etkinliğiyle başlayacak program 10.30’da Kadifekale Şehitliği’ndeki törenle devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk törenine katıldıktan sonra bando eşliğindeki üstü açık otobüsle kentte 30 Ağustos Zafer Turu’na çıkacak ve halkı selamlayacak.

Saat 17.00’de ise Gündoğdu Meydanı’nda “Zafer HavaFest’20”  adıyla uçuş gösterisi var. 10 paramotorun katılımıyla yapılacak Uçuş Korteji ve Hava Gösterisi ile sivil havacılık ve havacılık sporları konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Hava durumuna göre Bostanlı Deniz Deltası’ndan kalkacak paramotorlar, kortej düzeninde sahil hattını takip ederek Gündoğdu Meydanı’nda gösterilerini sergileyecek. Kortej Üçkuyular Vapur İskelesi’ne kadar devam edecek. Gösteri Körfez kıyılarından ve evlerin balkonlarından izlenebilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Büyük Taarruz’un başladığı 26 Ağustos’ta başlattığı Zafer Bayramı kutlamalarını 9 Eylül tarihine kadar sürdürecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kişisel sosyal medya hesaplarından #Dumlupınardanİzmire etiketiyle İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’e kadar yaşanan önemli gelişmeleri aktarmayı sürdürecek.



30 Ağustos kutlamaları Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) “Adım Adım Zafere" sergisi ile devam edecek. Sergi Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalanmasından İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül 1922’ye kadar yaşananları tarihsel belgeler, görseller, haritalar ve gazete haberleri ile anlatacak.

Editör: Haber Merkezi