İzmir Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında 44 şehit başta olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik içinde ayrım gözetmeden terör belasına karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi. 

İLGİLİ HABER: Yolcu güvenliği öncelikli, sabaha kadar sürecek

Aziz Kocaoğlu, "Dileğimiz, temennimiz şehitlere Tanrı'dan rahmet, gazilere acil şifalardır. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını da diliyoruz. Ama maalesef çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin hiçbir ayrım gözetmeden mücadele etmemiz gerektiğinin farkındayız" diye konuştu. Kocaoğlu, AKP Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın önerisi üzerine CHP, AKP ve MHP'li üyelerin imzalarıyla Meclis'in terörü lanetleyen bir bildiri hazırlamasını istedi.

KADINLARDAN ÖNERGE

Meclis'te CHP'li kadın meclis üyeleri Eskişehir ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de kadın yolcular akşam saat 22.00'den itibaren güzergah üzerinde durak harici olarak, talep etmeleri halinde otobüsten inebilecek uygulama yapılması için önerge verdi. AKP Grup Başkanı Vekili Bilal Doğan, talebi daha önce AKP'li kadın meclis üyelerinin sözlü olarak dile getirdiğini, saat 22.00'den sonra kadınların otobüslerden diledikleri yerde inmelerinin doğru olacağını söyledi.

İLGİLİ HABER: Yolcu güvenliği öncelikli, sabaha kadar sürecek

Başkan Kocaoğlu, Doğan'a "Kim gündeme getirirse getirsin yararlı bir iş. Saat 22.00'den sonra kadınların otobüsten inmesiyle ilgili kararı politik malzeme haline getirmek kime ne yarar getirecek" yanıtını verdi.

Daha sonra önerge oybirliğiyle kabul edildi. İzmir'de kadın yolcular saat 22.00'den itibaren güzergah üzerinde durak harici talep etmeleri halinde istedikleri yerde inebilecekler. ESHOT'un sabaha kadar süren baykuş seferlerinde de bu uygulama sürecek.

GÜVENLİK VE KORUMA MEMURLARINA SEVİNDİRİCİ KARAR

Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oluşan İZSU Genel Kurulu Olağanüstü toplantısında da İZSU'da çalışan güvenlik ve koruma memurlarını sevindiren karar çıktı. Merkezi bütçede yeralmadığı gerekçesiyle 2013 ve 2014 yıllarında ödemeyen fazla mesai ücretinin ödenmesi konusunda dava açan personel, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 2. Dava Dairesi tarafından haklı bulundu.

Bunun üzerine olağanüstü toplanan Meclis mahkeme kararı doğrultusunda brüt fazla mesai ücretinin ödenmesine karar verdi. İZSU'da 2013-2014 yıllarında çalışmış ve halen çalışan yaklaşık 300 persaneli kapsayacak. Aynı durumda bulunan Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'da çalışan personel içinde benzer karar alınması bekleniyor.

İLGİLİ HABER: Yolcu güvenliği öncelikli, sabaha kadar sürecek

Öte yandan güvenlik personeli 2015-2016 yıllarındaki fazla mesai ücretleri için de dava açacak. Memur sendikası Tüm Bel-Sen daha önce personelin 4 yıllık fazla mesai alacağının 13-15 bin TL arasında olduğunu açıklamıştı.